Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pokušaj dogovora političkih partija

U nedjelju je održan sastanak stranačkih predstavnika u Mjesnoj zajednici. Bila je samo jedna tema na dnevnom redu, a to je bio pokušaj usaglašavanja oko spiska kandidata za izbore, koji će se održati u nadolazeću nedjelju.

Ono što se moglo vidjeti jest skup neparlamentarnih stranačkih sluga koji, u ime svojih nadređenih koji Čečavu vide samo u izborno vrijeme, "mlate" praznu slamu – pokušavajući rasporediti mjesta po svom ukusu i želji! Naravno, čečavska gladna usta – nikad puna, to je bio glavni razlog što dogovor nije prošao.

 

Ideja je bila jasna – da se sastavi spisak od 11 ljudi, sa njima izađe na Zbor građana , predlože – izaberu.

Zašto tako?! Pa najbolje se može zaključiti po uzvicima iz mase, koji su glasili "ne dozvolimo da nas rulja istjera i zauzme naša mjesta!

Raspored odbornika, po mišljenju SDS-a , najpravednije  bi bilo rasporediti po procentu osvojenih glasova, nakon čega su pojedine stranke trebale "odvaditi" pokojeg kandidata da bi se "uštimala" virtuelna cifra. (pitate se zašto virtuelna? – pa zato što na Zboru građana neko kaže "ja predlažem Ime i Prezime za odbornika", on prihvati – lista ode gore. Kratko rečeno – na Zboru građana svako mođe predložiti svok kandidata i da taj kandidat uđe u izbornu listu. Naravno, taj kandidat mora ispunjavati određene uslove!.

U početku NDS nije htio da odvadi ni jednog od 5 odbornika. Na kraju se ispostavilo da niko nije protiv spiska ali on nije usvojen!

 

Kakvo je stanje u Mjesnoj zajednici, jasno govori da se PDP nije odazvao sastanku, krajnji stav SDS-a poslje sastanka je bio da oni neće učestvovati  u lokalnoj vlasti. Kako stvari stoje, teško će se obezbijediti uslovi za funkcionisanje sela Čečave.

 

Sve se to odvija u vrijeme krize – vrijeme kad treba mudro, pametno i složno!

Upravo kruže priče se o milionskim ciframa koje stižu u Teslić na ime obezbjeđenja vodosnadbijevanja, teško da će se čečavci napiti vode.

 

Uputili smo dopis opštinskom SNSD-u  da nam odgovore na nekoliko pitanja, međutim još nismo dobili odgovor, što pokazuje koliko imaju za reću kada je razvoj Čečave u pitanju.

 

Da idemo nizbrdo – nije upitno, izgleda upitnoj je samo kolikom brzinom – to ćemo vidjeti na Zboru građana u dolazeću nedelju.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.