Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Протеклог викенда у Чечави одстријељене 23 свиње и 3 вука

Ловачко удружење „Тетријеб” Теслић, организовало је протеклог викенда у ловишту Јаворова заједнички лов на којем је учествовало 230 ловаца. Ловило се на подручју Липове главе, на догађају који се редовно одржава задњих неколико година, од када је ово удружење преузело газдовање ловним подручјем у Чечави.

Медији преносе да је током лова покренут велики број дивљих свиња, као и један чопор вукова, што је резултирало одстрјелом 23 свиње и три вука.

Дан након овог догађаја, удружење Тетријеб је на свом фејсбук профилу објавило резултате још једног организованог лова у ком су са гостима из Дервенте и Тополе, одстријелили три шакала, али не наводећи локацију.

На упит портала да нам уступе додатне информације и материјал из поменутих акција, стигао је одговор Удружења у коме одбијају захтјев уз тврдњу да су на порталу често објављиване, како тврде, поједине нетачне информације у вези са њиховим удружењем. Међутим, на наше инсистирање да нам укажу о којој објави је ријеч, није одговорено.

Лов на општини Теслић посљедњих година обиљежила су цијепања ловачких удружења, међусобни сукоби, оптужбе и судски епилози. У свему томе најбоље је профитирао тек регистровани Тетријеб, добивши газдинство над најбогатијим ловним подручјем општине укупне површине 40 хиљада хектара на подручју Јаворове. Дебљи крај извукли су многобројни домаћи ловци тврдећи да су изгубили приступ шуми.

Све учесталија су и негодовања мјештана са рубних подручја ловишта који тврде да се добар улов за иностране госте остварује преко њихових леђа. Наиме, кажу, док ловци узгајају дивљач за забаву, они муку муче да одбране усјеве и стоку. У тим покушајима препуштени су сами себи и трпе велику штету.

Иако ловци тврде да имају јачи лоби од геј лобија и да су најозбиљнија људска, морална, оружана сила у Републици Српској1, портал се неће подлећи притисцима и престати извјештавати о темама које су важне за мјештане и у интересу села Чечаве.


  1. „Немојте себи натоварити ловце на врат. Ми имамо јачи лоби од геј лобија. Ми ловци се не дајемо никоме. Немојте причати то да ловци трпе. Ловци су најозбиљнија људска, морална, оружана сила у Републици Српској” – изјавио је министара пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, али прије свега страствени ловац, Саво Минић током расправе са народним посланицима средином децембра. ↩︎

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.