Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ученици обиљежили малу матуру

Матуранти / Фото: Синиша Лазић

И тако, пролази дан за даном, година за годином, генерација за генерацијом. Вријеме пролази, иза себе оставља дубоке трагове прошлости и са њима успомене и сјећања. Тако дочекасмо још једну генерацију на испраћају из основне школе. Генерација ђака рођених 2001. године завршила је своје основно, деветогодишње школовање у ОШ „Јеврем Станковић“ у Чечави. Некада је наша школа бројала и до 1 300 ученика, а данас броји свега око 200 ученика, што је податак који нас шаље у дубоко размишљање, бриге, жал,  сјећање на стара, али добра времена, када се дизала прашина од дјечије игре и дубоко простирао весели хук дјеце у школи и поред ње…

Некада је било преко 100 матураната, а ове, 2016.године свега 26 матураната. Дјечака 15 и дјевојчица 11. Прошле године било је 33 матуранта. Од следеће године због малог броја ученика биће само једно одјељење 6-ог разреда.
Да године пролазе, генерације нове долазе показала нам је и ова школска година која је испратила и дугогодишње раднике ове школе. У заслужену пензију отишле су наставнице: Аница Симеунчевић и Недељка Продић.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.