Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Borba protiv psorijaze

Predsjednik Udruženja psorijatičara Republike Srpske /RS/ Bogdan Zrnić izjavio je u banji u Kulašima kod Prnjavora tokom predavanja studentima o psorijazi da se isplatio rad stručnjaka koji se bave liječenjem dermatoloških oboljenja, jer su pomogli pacijentima da prihvate bolest i nastave normalan život.
On je naveo da je to posebno važno zbog toga što su dermatološka oboljenja hronična i liječe se čitav život, pa pacijenti nekad izgube volju i želju za liječenjem.

Grupa od tridesetak studenata četvrte godine Medicinskog fakulteta u Foči boravila je u okviru studijskog programa u Kulašima, gdje su se upoznali s ljekovitošću banjske vode, te prisustvovali nizu predavanja.

– Čuli smo da ova voda liječi mnoge dermatološke bolesti, između ostalih, psorijazu, koja je rasprostranjeno oboljenje. Odlučili smo da se učlanimo u Udruženje psorijatičara i, plaćanjem članarine, damo svoj doprinos da budu pokriveni troškovi bar jednom pacijentu, kojem je potrebno oko 400 KM mjesečno – rekla je student Vanja Ivković.

U Republici Srpskoj registrovano je oko 20 000 oboljelih od psorijaze.

T.S. – SRNA

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.