Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Doboj: Policija otkrila kradljivce stoke

Kriminalistička policija Centra javne bezbjednosti Doboj, otkrila je da su E. Š. (55) iz Lašve kod Zenice, A. B. (26) iz Doboja sa trenutnom boravištem u Zenici i D. M. (27) iz Zenice, od decembra prošle do aprila ove godine, na području opština Doboj, Derventa i Šamac ukrali više grla stoke ukupne vrijednosti oko 25.000 maraka.

To je juče na konferenciji za novinare u Doboju saopštio pomoćnik načelnika CJB Doboj Miro Duspara.

Okružnom tužilaštvu u Doboju protiv njih su podneseni izvještaji zbog osnovane sumnje da su organizovano izvršili 14 krivičnih djela i to pet krađa, četiri teške krađe i pet oduzimanja motornih vozila.

– Ta lica su iz nezaključanih štala, obijanjem pomoćnih objekata i iz trgovina krala stoku, suvo meso i robu široke potrošnje, koju su prevozili motornim vozilima ukradenim na području Doboja, Šamca i Modriče – rekao je Duspara.

 

Dodao je da je jedno takvo vozilo pronađeno u Donjoj Slatini u opštini Šamac, jedno je zapaljeno u Zelinji u opštini Doboj, a jedno su ostavili prilikom bjekstva u Ljeskovim Vodama kod Doboja. Dva vozila pronađena su na području Kaknja i Zenice u FBiH.

 

Prijavljeni A. B. uhapšen je 5. a E. Š. 15. juna ove godine. Trećeprijavljeni D. M. je na osnovu pravosnažne sudske presude za počinjeno drugo krivično djelo osuđen na kaznu zatvora koju trenutno izdržava u Okružnom zatvoru u Doboju.

 

Dok je čekao na odlazak u zatvor, nije mirovao, već je sa drugom dvojicom krao na ovom području.

– Naša akcija urodila je plodom, jer je u posljednje vrijeme krađa stoke ovdje stala – kazao je Duspara.

 

Krađe

Po jedno vozilo ukradeno je u Podnovlju i Gornjoj Zelinji, (opština Doboj) u Donjoj Slatini (opština Šamac), a dva u Miloševcu kod Modriče. Trojka je izvršila i četiri teške krađe u Donjoj Slatini i Gornjoj Zelinji, a dvije u Miloševcu.

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.