Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dobojskom tužilaštvu prijavljen Dragan Gojić iz Gornjeg Ruževića kod Teslića

Teslićka policija je Okružnom tužilaštvu Doboj, podnijela izvještaj protiv Dragana Gojića (42) iz Gornjeg Ruževića kod Teslića, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprava, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale prijavljenog. 

Gojić se tereti da je uvezao nekoliko automobila koja je, nakon izvršene prepravke brojeva motora i šasije, prodavao trećim licima.

Kriminalistička policija Teslića, pretresla je auto-otpad koji posjeduje Gojić i pronašla deset automobila koje je on dobrovoljno predao policiji.

– Vještačenjem je utvrđeno da su kod jednog vozila falsifikovani brojevi na motoru i šasiji, a kod drugog vozila falsifikovan je broj motora. Ostala vozila su predmet carinskog prekršaja i biće predati Upravi za indirektno oporezivanje – navedeno je saopštenju policije.

Pretres Gojićevog imanja dio je akcije na otkrivanju kradenih vozila koju dobojska policija sprovodi nekoliko mjeseci.

U okviru te akcije, u maju je pretresom auto-otpada "Agić kompani" u Glamočanima kod Laktaša, vlasništvo Željka Agića pronađeno više ukradenih vozila i 150 motora sa uništenim, odnosno falsifikovanim brojevima šasije.

Pored motora, pronađena je i veća količina dijelova skinutih sa vozila, za koja se takođe sumnja da su ukradena. Riječ je o takozvanoj "jačoj klasi", među kojima su BMW, "folksvagen" i "mercedes" starosti do sedam godina. Utvrđen je identitet osam ukradenih vozila prijavljenih u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj i Hrvatskoj, a jedno je otuđeno u BiH.

 

Pretres

Dobojska policija pretresla je Gojićev auto-otpad i  polovinom juna. Nakon pregleda njegovog imanja, pronađeno je sedam putničkih i dva kombija, a riječ je o automobilima koja su uvezena iz Švajcarske i Slovenije.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.