Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Голгота Босанске Крајине: Дјеца у логорима Независне Државе Хрватске

Голгота Босанске Крајине: Дјеца у логорима Независне Државе Хрватске
Голгота Босанске Крајине: Дјеца у логорима Независне Државе Хрватске

Фотомонографија „Голгота Босанске Крајине 1941-1945“
Дјеца у логорима Независне Државе Хрватске
Аутор Бојан Милијашевић

Наш пријатељ Бојан Милијашевић, након десет година рада и пожртвованог документовања, представља фотомонографију – свједочанство о страдању народа Босанске Крајине прије, у току и након хрватско-њемачке офанзиве на Козару и Поткозарје, као и цјелокупног становништва Независне Државе Хрватске.

Посебан акценат је стављен на страдање дјеце у логорима и домовима Независне Државе Хрватске. Фотомонографија садржи преко 650 фотографија злочина над цивилима и дјецом, те преко 200 страница текста о страдању у коме се обрађују теме као што су: Оснивање НДХ, Легализација злочина, Депортације становништва, Оснивање концентрационих логора, Оснивање ђечијих логора и страдање дјеце, Страдање Босанске Крајине, Страдање Српске Православне Цркве и римокатоличење православних Срба, и др.

Пренумерација у току. Фотомонографија ће бити штампана на квалитетном папиру, у тврдом повезу и у ограниченом броју примјерака. Зато вас позивамо да обезбиједите свој примјерак.
Сви заинтересовани се могу јавити на контакт мејл удружења Јастребарско 1942 ради информација и стављања на списак пренумераната. Мејл: jastrebarsko1942@gmail.com

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.