Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Krov nad glavom za romske porodice

U okviru projekta "Stambeno zbrinjavanje Roma u BiH", predviđeno je da do kraja ove godine budu adaptirane romske kuće na području opštine Teslić.

Projekat je iniciralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a sprovodi se u opštinama Teslić, Kozarska Dubica, Maglaj, Ključ, Sanski Most, Kladanj, ali i u Brčko distriktu.

Predstavnici opštine Teslić i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH potpisali su pred kraj prošle godine u Sarajevu Sporazum o saradnji u ovom projektu.

 

 

Zamjenik načelnika teslićke opštine Miodrag Lukić, koji je potpisao sporazum sa resornim ministrom Safetom Halilovićem, kaže da je cilj ovog projekta stambeno zbrinjavanje najugroženijih romskih porodica u Tesliću.

 

– Planirana je izgradnja tri nova stambena objekta za Rome koji nemaju svoj krov nad glavom. Biće obnovljene i dvije romske kuće – istakao je Lukić.

 

On je dodao da će stvaranjem boljih uslova stanovanja biti poboljšan status i socijalna zaštita Roma u Republici Srpskoj i BiH.

Lukić je naglasio da bi projekat trebalo da bude realizovan do kraja ove godine.

 

– Ministarstvo je u svrhu realizacije projekta za opštinu Teslić obezbijedilo 103.000 maraka. Kao učesnik u projektu opština Teslić obezbijediće deset odsto sredstava. Od tog novca obezbijedićemo kontrolu nad sprovođenjem projekta i pribavljanjem projektne dokumentacije – istakao je Lukić.

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.