Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Naftna mrlja u vodi teslićkog vodovoda

Град Теслић и приградска насеља од petka od 19 časova су без воде због нафтне мрље која се појавила у горњем току ријеке Велика Усора, а екипа Института за заштиту здравља Републике Српске (РС) у суботу  је из теслићког водовода узела узорке воде за анализу.

 

Радници теслићког предузећа комуналних дјелатности "Рад" прекинули су дистрибуцију воде из градског водовода када су у петак око 19.00 часова уочили нафтну мрљу пречника 50 центиметара у водозахвату Студенци.

 

Још није познато шта је узроковало мрљу, која је примјећена због јаког мириса који се ширио.

Портпарол Института за заштиту здравља РС Милка Мрђа потврдила је Срни да ће узорци воде бити обрађени у Институту и надлежном заводу у Београду и да би први резултати требало да буду познати у понедјељак, 15. децембра.

 

"Узорци воде, коју је узела екипа Института, осјетили су се на мирис нафте и видјеле су се масне мрље, а детаљи ће бити саопштени након лабараторијских анализа средином седмице", истакла је Мрђа.

Служба цивилне заштите из Теслића најавила је да ће почети дистрибуцију воде из цистерни на пунктовима који ће бити организовани у те сврхе.

 

Због нестанка воде Дом здравља "Свети Сава" апеловао је на грађане да не долазе у ову установу уколико није потребна хитна интервенција, јер не знају којим капацитетима ће моћи да раде.

 

Недостатак воде представља велики проблем за угоститељске објекте, посебно за здравствено-туристички центар Бања Врућица, гдје тренутно борави око 400 гостију.

 

ЗЕЛЕМБАБИЋ: НАДАМ СЕ ДА НАФТНА МРЉА НИЈЕ ДОСПЈЕЛА У ВОДОВОД

 

Директор теслићког комуналног предузећа за водовод и канализацију "Рад" Зоран Зелембабић изјавио је Срни да се нада да нафтна мрља, која се појавила у горњем току ријеке Велика Усора, није доспјела у градски водовод.

"Све ће знати у понедјељак, када ће стићи резултати анализе узорка воде из Београда", рекао је Зелембабић и додао да ће у наредних неколико дана бити познато и одакле је мрља доспјела у горњи ток ријеке Усоре, јер су све надлежне службе инспекција, полиција и Цивилна заштита укључени у овај посао.

Зелембабић је рекао да је производња воде заустављена из превентивних разлога и да ће Теслић бити без воде у наредних неколико дана.

 

Он је навео током дана почела дистрибуција питке воде из цистерни, као и да се чини све да се ублажи стање у јавним установама.

 

(rtrs)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.