Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ništa od ujedinjenja udruženja penzionera

Već nekoliko godina u Tesliću djeluju dva Udruženja penzionera, što znatno otežava ionako težak položaj ove kategorije stanovništva.

Predsjednik udruženja "Penzioner" Miroslav Gotovac kaže da je ovo udruženje osnovano prije četiri godine zbog neslaganja sa rukovodstvom starog Udruženja penzionera, koje je, kako on kaže, nenamjenski trošilo novac.

– Isplaćivali su pozajmice pojedincima koji nisu imali nikakve veze, ni prava da dobiju desetine hiljada maraka penzionerskih para. Većina njih nikada nije vratila novac, ni poslije višegodišnjih sudskih procesa – rekao je Gotovac.

 

 

On je dodao da zbog neslaganja najveću štetu trpe sami penzioneri i da je pokrenuta inicijativa o spajanju ova dva udruženja. Prema njegovim riječima brojni dopisi, sastanci i prijedlozi nisu dali nikakvih rezultata.

– Predstavnici starog Udruženja penzionera odbili da se pokrene procedura spajanja udruženja – kaže Gotovac.

On je naglasio da su predložili da izaberu jedinstveno rukovodstvo u kome neće biti sadašnji predsjednici udruženja, ali to nije prihvaćeno. U starom udruženju ističu da ih ih nikakva ujedinjenja ne zanimaju.

– Ne vidim nijedan razlog da svoj mandat stavljam na provjeru ili odustanem od kandidature za novi jer sam izabran podrškom većine penzionera. Oni koji su otišli, boreći se za vlast a ne prava penzionera, neće imati podršku jer su penzioneri prepoznali njihove namjere – rekao je predsjednik starog Udruženja penzionera, Đorđo Stanković.

Imovina

– Staro udruženje koristi imovinu, kirije od poslovnih prostora kao i poslovne prostore i za to nikome ne polažu račune, kao ni za desetine hiljada nenamjenski potrošenih para. Ako ne žele spajanje udruženja i pomoći ovoj kategoriji stanovništva onda moramo podijeliti imovinu i poslovne prostore – kaže Gotovac.

(Glas Srpske)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.