Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Novi krov na srednjim školama

Za rekonstrukciju krova na objektu Srednjoškolskog centra u Tesliću, u kojem nastavu pohađa više od 1.500 učenika, iz opštinskog budžeta izdvojeno je 100.000 maraka i očekuje se da taj posao uskoro bude završen.

Radovi su uslijedili nakon što je ravni krov na objektu, u kojem su smještene Srednja mješovita škola ''Jovan Dučić'' i Mješovita škola ''Nikola Tesla'', uveliko počeo da prokišnjava zbog čega se nastava u nekoliko prostorija izvodila otežano, ističu direktori ovih škola.

 

 

Direktori su se zahvalili teslićkom načelniku Savi Kasapoviću koji je iskazao razumijevanje da se što prije završi rekonstrukcija krova površine 1 600 metara kvadratnih.
 Direktor škole ''Nikola Tesla'' Veso Đukanović kaže da je sjeverno krilo radova već završeno i da se nada da će izvođač ispoštovati dogovoreni rok i do početka aprila završiti i južno krilo.
 Savo Malić, direktor škole "Jovan Dučić", istakao je da je bilo krajnje vrijeme da se riješi problem prokišnjavanja na objektu koji je sagrađen prije više od 30 godina.
''U nekoliko navrata pokušavali smo riješiti ovo pitanje ali nismo uspjeli, pa se novi krov sa kosom konstrukcijom pokazao kao trajno rješenje i zato se zahvaljujem načelniku opštine koji je obezbjedio sredstva za ovu namjenu'', rekao je Malić.
 I Đukanović i Malić su saglasni da bi poslije uređenja krova trebalo pronaći sredstva da se poboljša energetska efikasnost i enterijer prostora.
Teslićki načelnik Savo Kasapović rekao je da se opštinski menadžment odlučio da riješi problem prokišnjavanja krova na Srednjoškolskom centru, jer su u tom objektu, osim što je u pojedinim prostorijama bila otežana nastava, smješteni i biblioteka i amfiteatar.
 "Dio poslova je urađen 2011. godine, a dio se trenutno radi. Nadamo se da ćemo ovim intervencijama stvoriti bolje uslove u školi za odvijanje nastave uz dalje planove ulaganja u prostorije, zamijenu stolarije i poboljšanje energetske efikasnosti u srednjoškolskom centru", rekao je Kasapović. 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.