Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić u strahu: Policija traži serijskog silovatelja

Policija traga za muškarcem, starim između 25 i 30 godina, koji je na području Teslića jednu djevojku silovao, a drugu pokušao da siluje.

"Nezavisne" saznaju da su policajci u Tesliću obaviješteni u petak oko 22.40 da se silovanje dogodilo u Pribiniću.  

"Silovana je ženska osoba iz tog naselja, a izvršilac ovog nedjela je nepoznati muškarac. Po svemu sudeći, isti muškarac je dan kasnije pokušao da na autobuskom stajalištu u Ðuliću, opština Teslić, izvrši silovanje nad jednom djevojkom, koja je čekala autobus", otkriva izvor "Nezavisnih".

 

Manijak je prišao djevojci i pitao je za put prema Pribiniću. Saznajemo da je bio nasrtljiv, pa je ona pokušala da pobjegne.

"Medutim, muškarac ju je sustigao i opet pokušao da je savlada, ali ona je ovoga puta uspjela da umakne", navodi policijski izvor.

Policija traga za počiniocem ova dva krivična djela. Inače, Facebookom kruži poruka koju razmjenjuju Teslićani, a na osnovu koje je očigledno da u ovom gradu i okolini vlada strah od manijaka.

 

Detalji drame iz Teslića: Vozač bijelog golfa 2 silovao učenicu pa pokušao i radnicu

 

Policija traga za mlađim muškarcem, koji je u petak naveče silovao učenicu Osnovne škole "Stevan Dušanić" u mjestu Pribinić, kod Teslića, a zatim je u subotu ujutru pokušao da siluje radnicu S.C. (23), u teslićkom selu Đulići.

"Nezavisne" saznaju da je riječ o mladiću, starom između 25 i 30 godina, koji ima ožiljak na licu, a nosio je kapu i kožne rukavice bez prstiju.

Potvrđeno nam je, takođe, da je manijak vozio ukradeni golf 2 bijele boje, u kojem je i izvršio silovanje, a na kojem su bile registarske oznake hrvatskog grada Šibenika. To su, kako nam je potvrđeno, svi detalji koje su žrtve zapamtile o tom mladiću.

Silovanje se, kažu u selu Pribinić, dogodilo oko 22.30, i to kod lokalne crkve.

"Djeca su se tu veče, kao i svakog petka kada je lijepo vrijeme, zabavljala na igralištu kod škole i igrala fudbal. Djevojčica je pošla kući, osvijetljenim putem, a onda je naišao silovatelj, te je uvukao u vozilo. Odvezao ju je, a onda i silovao kod lokalne crkve", pojašnjava izvor "Nezavisnih" upućen u ovaj incident.

Djevojčica je vrištala, što su čuli mještani. Ubrzo je obaviještena policija i tada je počela potjeru, ali, napadač je pobjegao. Uprkos postavljanju više policijskih patrola na putu, uspio je da umakne preko planine Čečave i Stanara, prema Doboju.

Silovatelj se, međutim, tu nije zaustavio, već je odmah ujutru napao radnicu u mjestu Đulići, koja je, nedaleko od jednog motela, čekala autobus.

"On je prišao S.C. i pitao je za put prema Pribiniću. Bio je nasrtljiv, pa je ona pokušala da pobjegne. Međutim, muškarac ju je sustigao i opet pokušao da je savlada, ali ona je uspjela da umakne", preciziraju izvori "Nezavisnih", dodajući da je nasilnik zatim ponovo pobjegao i to prema Banjaluci.

"Nezavisne" saznaju da postoje sumnje o tome ko bi mogao biti silovatelj, te da se uskoro može očekivati njegovo hapšenje. Iz policije to, međutim, ne žele da potvrde, ali ni da ospore, dok mještani ovih sela kažu da, po opisu koji su čuli, ne znaju o kome se radi. Potraga za ovim muškarcem do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije davala rezultate, a potvrđeno nam je da brojne policijske ekipe patroliraju teslićkim selima.

U policiji uvjeravaju da je žrtvama pružena neophodna pomoć i da se u slučaj uključio i tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Doboj.

Mještani ovih sela kažu da su u šoku i da roditelji ne dozvoljavaju djeci da bez odraslih izlaze iz kuća. Po svemu sudeći, dok manijak ne bude uhapšen, igralište kod škole u Pribiniću u večernjim časovima će biti pusto. Niko u tom selu ne može da povjeruje da se tako nešto moglo dogoditi, a oprezna je sa izjavama i Vukica Ostojić, direktorica Osnovne škole "Stevan Dušanić".

"Ma, sve je to još u formi čula-kazala. Niko mi zvanično ništa nije potvrdio, a ima svakakvih nagađanja. Ja vam ne mogu ništa reći, osim da se nagađa da je žrtva naša učenica. Ako je to istina, svi smo zgroženi, jer je ovo lijepo, mirno mjesto, tako da je ovaj događaj za nas začuđujući", navodi Ostojićeva.

 

Profil manijaka

Star između 25 i 30 godina,

Nosi kapu i kožne rukavice,

Ima ožiljak na licu,

Vozi bijeli golf 2.

 

Upozorenje na Facebooku

Kolika panika vlada među stanovnicima Teslića, dovoljno govori činjenica da je "brzinom svjetlosti" među korisnicima "Facebooka" masovno razmijenjeno upozorenje o tom incidentu.

"Cijelu noć su postavljane barikade na putnom pravcu Teslić – Doboj – Prnjavor, ali uspješno im je izmicao… Potjere su u toku", piše, između ostalog, u poruci koju Teslićani međusobno razmjenjuju na ovoj društvenoj mreži.

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.