Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Petnaestogodišnjak iz nehata ubio vršnjaka

Петнаестогодишњи М.Б. из Барића код Теслића, из нехата је у суботу увече у својој кући пиштољем убио вршњака Борислава Тодоровића, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој. У Центру јавне безбједности Добој, нагласили су да ће послије документовања дјела против М.Б., Окружном тужилаштву Добој поднијети извјештај о почињеном кривичном дјелу "нехатно лишење живота".

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој, наредио је обдукцију тијела настрадалог Борислава Тодоровића.

 

Према до сада прикупљеним сазнањима, М.Б. је пронашао очев пиштољ и показао га Тодоровићу. Док су га прегледали, пиштољ је опалио, а метак је Тодоровића погодио у груди. Одмах је превезен у Дом здравља Теслић, гдје је дежурни љекар констатовао смрт – наведено је у саопштењу ЦЈБ Добој.

Прије несреће М.Б. и Тодоровић су у дневној соби играли карата.

 

Према сазнањима "Гласа Српске", у једном тренутку М.Б. је рекао да има очев пиштољ и донио да га погледају. Прво је извадио оквир са мецима, али је један остао заглављен у цијеви.

 

Тада су дјечаци два пута покушавали да метак изваде, прво М.Б., а затим и Тодоровић. Трећи покушај био је кобан, а тада је М.Б. узео пиштољ од другара Тодоровића и приликом покушаја да "откује" оружје, пиштољ је опалио.

 

Незванично "Глас Српске" сазнаје да су у вријеме док се све ово дешавало, родитељи дјечака били у комшилуку на прослави покривања куће.

 

Портпарол Центра јавне безбједности Добој Љерка Станимировић, рекла је да је отац М. Б. имао дозволу за оружје.

– Увиђај је урадила Криминалистичка полиција ПС Теслић. Она је у суботу послије несреће привела М.Б. и он је послије извршене криминалистичке обраде у присуству једног од родитеља у недјељу у раним јутарњим часовима, уз сагласност тужиоца, пуштен на слободу – истакли су у добојској полицији.

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.