Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Podrška inicijativi za zaštitu rijeke Ukrine

Odbornici Skupštine opštine (SO) Prnjavor dali su saglasnost za zaključivanje sporazuma o zajedničkom učešću na izradi projekta "Regionalni akcioni plan za sveobuhvatnu zaštitu sliva rijeke Ukrine".
 
– Svjesni problema zagađenja rijeke Ukrine i njenog značaja,kako za teritoriju opštine Prnjavor tako i za cijelu regiju, na inicijativu Turističke organizacije Derventa i Udruženja ribolovaca opštine Prnjavor došlo je do sastanka predstavnika opština Teslić, Derventa, Čelinac i Prnjavor na kojem se došlo do zaključka da je potrebno izraditi kvalitetnu studiju koja bi identifikovala sve zagađivače rijeke Ukrine i dalje korake na njenoj zaštiti – rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš obrazlažući potrebu usvajanja ovog plana.

 
– Svjesni problema zagađenja rijeke Ukrine i njenog značaja,kako za teritoriju opštine Prnjavor tako i za cijelu regiju,na inicijativu Turističke organizacije Derventa i Udruženja ribolovaca opštine Prnjavor došlo je do sastanka predstavnika opština Teslić, Derventa, Čelinac i Prnjavor na kojem se došlo do zaključka da je potrebno izraditi kvalitetnu studiju koja bi identifikovala sve zagađivače rijeke Ukrine i dalje korake na njenoj zaštiti – rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš obrazlažući potrebu usvajanja ovog plana.
Tomaš je iznio podatak da bi opština Derventa u realizaciji projekta trebala da učestvuje sa 40 odsto od vrijednosti projekta, opština Prnjavor 30 odsto,a opštine Teslić i Čelinac i Turistička organizacija Derventa sa po 10 odsto. Jedan od zaključaka sa sjednice SO Prnjavor je da se u aktivnosti izrade Studije o zaštiti sliva rijeke Ukrine uključi i sportsko ribolovno društvo "Ukrinski cvijet" iz Prnjavora.

Odbornici su u drugom dijelu 13.redovne sjednice usvojili prijedlog odluke o izmjenama odluke o osnivanju JP "Radio Prnjavor" i odluku o načinima i uslovima javne prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u državnoj svojini.

Inicijativa za izmjenu Statuta opštine Prnjavor nije dobila potrebnu dvotrećinsku većinu. Načelnik opštine Prnjavor je nakon kraće rasprave, zbog dorade, povukao nacrt odluke o izmjenama i dopunama odluke o komunalnim taksama.

Na početku sjednice, na ličnu inicijativu, poslaničkog mandata razriješen je Siniša Gatarić iz SDS-a, a umjesto njega odborničko mjesto dobio je Perica Đumić iz iste stranke.

Nakon što su odbornici usvojili Odluku o kreditnom zaduženju, skupštinsko zasjedanje je prekinuto, a nastavak će biti zakazan naknadno.

T.S. – SRNA

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.