Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Poplave razbacale mine

U opštini Teslić nedavne poplave vjerovatno su pomjerile i značajan dio minsko-eksplozivnih naprava iz minskih polja, pa su na oprez pozvani ratari, ribari, šumski radnici i izletnici koji bi trebalo da svaku pojavu prijave Civilnoj zaštiti ili teslićkoj policiji, izjavio je šef teslićke Službe Civilne zaštite Vladimir Janković.

 

Janković je istakao da je realna opasnost da se ove opasne naprave mogu naći u poljima pored rijeka, izletištima, kupalištima i na niz drugih mjesta i dodao da građani često prijavljuju nadležnim službama uočene predmete ovakvog tipa na navedenim lokacijama.

 

On je podsjetio da je i prije posljednjih poplava bilo slučajeva da voda donese mine i naveo primjer tromblona na gradskoj plaži, te bombi po njivama oko rijeke Usore.

 

Prema njegovim riječima, od 5,5 miliona metara kvadratnih teritorije zahvaćene minama na području teslićke opštine nakon rata deminirano je nešto više od 800 000 metra kvadratnih ili oko 12 odsto od ukupne površine, pa će opasnost od ovih naprava potrajati, vjerovatno još nekoliko decenija.

 

(Nezavisne)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.