Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Posjeta ministra Škrbića

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske boravio je u radnoj posjeti opštini Teslić i tom prilikom se sastao sa načelnikom opštine Savom Kasapovićem i direktorom teslićkog Doma zdravlja Goranom Grandićem. Sama  posjeta, nastavak je aktivnosti koje su započete u Banjaluci prije 15 dana na sastanku održanom između ministra Škrbića i načelnika opštine Teslić.

 
Na sastanku održanom u kabinetu načelnika opštine, na kojem je pored već pomenutih, prisustvovala i Ivanka Ristić, narodni poslanik u Skupštini RS, bilo je riječi o uključenju Doma zdravlja Teslić u reformske aktivnosti koje su već uveliko uznapredovale u mnogim lokalnim zajednicama, poboljšanju sistema rada u Domu zdravlja, te mogućnostima stavljanja u rad porodilišta u Tesliću. Nakon održanog sastanka ministar i načelnik opštine obišli su i teslićki Dom zdravlja.

Ministar Škrbić je izrazio spremnost da opštini i Domu zdravlja ponudi ugovor kojim bi bilo obezbijeđeno obnavljanje ambulante porodične medicine u centralnoj zgradi, a i adaptacija određenih ambulanata u većim centrima. Istakavši,  da su sredstva već spremna u oviru programa Svjetske banke i da su ekipe stručnjaka i građevinaca već posjetile Dom zdravlja, pogledali prostore i da će oni dostaviti odgovarajuće prijedloge. “Očekujem da će u skorije vrijeme doći do potpisivanja ugovora, što bi onda značilo i konkretne aktivnosti oko rekonstrukcije, odnosno, adaptacije prostora i njenog privođenja jednoj funkcionalnijoj namijeni, obaveza Ministarstva zdravstva i socijalne zaštitu za opremanjem i obaveza koje imamo kada su u pitanju informacione tehnologije”: istakao je ministar. Takođe, na postavljeno pitanje oko ponovnog stavljanja u rad porodilišta, minister je dodao, da je i u ministarstvu, a i danas, vođen razgovor i izražena želja, da se pođe razmišljati kako da se obnovi gradsko porodilište. Sam prostor, njegovo  opremanje, ne predstavljaju problem i ministarstvo je spremno da uđe u opremanje tog prostora, dok je najveći problem i  izazov obezbjeđivanje dovoljnog broja  stručnog kadra, dodavši, da će u dogovoru sa lokalnom zajednicom biti urađen operativni plan da bi se našla mogućnost, da se možda oživi porodilište u Tesliću.
Načelnik opštine je izjavio, da opština Teslić, ima svoj interes da unaprijeđuje zdravstvenu zaštitu, na području opštine Teslić, te da su razgovori koji su se odvijali u ministarstvu, išli u tom pravcu. Naglasivši, da lokalna zajednica, neće inertno posmatrati ulaganja od strane ministarstva i da će se aktivno uključiti u obezbjeđivanje sredstva, i da više, nego što je to bio slučaj u dosadašnjem period ulaže u zdravstvene potrebe građana opštine Teslić. “Porodilište je naša želja, da se vrati ponovo u opštinu Teslić, razgovarali smo o svim problemima, sa kojima se trenutno susrećemo u pogledu materijalnog obezbjeđenja, što nije problem, kako je minister istakao, ali kadrovsko pitanje treba da bude veća briga menadžmenta Doma zdravlja, da bi se doškolovao kadar, odnosno, da bi se poslali neki mladi ljekari na specijalizaciju, smatram, da je u ovom trenutku manji problem novac, nego kadar”: zaključio je načelnik opštine Savo Kasapović.
 
(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.