Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Posjeta provinciji Di Belluno

U okviru realizacije Protokola o saradnji Provincije Di Belluno i opštine Teslić, predstavnici opštine Teslić su boravili od 16.10-20.10.2009 godine u zvaničnoj posjeti provinciji.
Tokom posjete su upriličeni zvanični razgovori sa potpredsjednikom provincije g-dinom Đovanijem Pikolijem kome su predata pisma podrške nastavku i unapređenju saradnje dviju strana g-đe Đilde Farel iz Savjeta Evrope, g-đe Jasne Brkić potpredsjednice Vlade RS i načelnika opštine Teslić.

Radi se o prvoj posjeti nakon izbora na nivou provincije, tokom kojih je došlo do smjene prethodne administracije. Tokom razgovora domaćini su upoznati sa dosadašnjim aktivnostima i zajedničkim projektima kao i sa projektima koji su u pripremi. Domaćini su potvrdili opredjeljenje da će saradnja partnera u budućnosti biti nastavljena i ojačana, te da će se započeti projekti uspješno realizovati. Pored razgovora sa zvaničnicima provincije, upriličeni su susreti sa gradonačelnikom Longarona g-dinom Robertom Padrinom, sa kojim je dogovoreno da zvanično posjeti opštinu Teslić. Predstavnici opštine Teslić su imali priliku da posjete i sajam gastronomije i poljoprivrede u Longaronama na kome su ostvareni kontakti sa udruženjima proizvođača iz provincije Di Belluno sa kojima je dogovorena konkretna saradnja na području poljoprivrede.
 
(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.