Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Poziv na prezentaciju – strategija razvoja turizma i formiranja partnerske grupe

Na osnovu Odluke Skupštine opštine Teslić o izradi Strategije razvoja turizma na području opštine Teslić za period 2012-2017. godina, broj: 01-022-13/11 od 09.02.2011 godine, opština Teslić je počela sa realizacijom izrade Strategije razvoja turizma, koji će po usvojenom planu aktivnosti biti završen do oktobra mjeseca ove godine.

Cilj izrade ovog dokumenta je da se analizom ukupnog turisgičkog potencijala opštine Teslić sa stanovišta turizma utvrde pravci razvoja turizma, definišu strateški ciljevi prioriteta i mjera. Da se na osnovu utvrđenih ocjena vrijednosti turističkih potencijala definišu prostori sa jakim potencijalima za razvoj, zatim prostori koji nemaju potencijala, i na kraju prostori koji mogu biti stubovi razvoja, ali je potrbno rješavati određene nedostatke. Time je cilj da se utvrdi struktura prostora sa različitim potencijalima za razvoj turizma na teritoriji opštine Teslić.

 

          Prvi korak u realizaciji izrade Strategije razvoja turizma opštine Teslić je imenovanje radne grupe za pripremu prijedloga Strategije razvoja turizma i koordinatora cijelog procesa. Rješenjem načelnika opštine broj: 02-111-14/11 od 21.02.2011. god., kao članovi radne grupe su imenovani: Duško Stojanović, Miodrag Lukić, Borislav Predojević, Stipo Ćosić, Mira Kuzmanović, Kasim Salkić, Zoran Škrebić, Čedo Kovačević, Dragan Mišić, Željko Perišić, Dragiša Kovačević, Miroslav Topić, Dragan Bogdanić, Branislav Malijević, a za koordinatora Ivana Bubić.
          Uključivanje šire javnosti je od predsudnog značaja za definisanje ovog Plana. Iz tog razloga, slјedeći korak u procesu jeste formiranje partnerske grupe u kojoj će pored predstavnika opštinske službe biti i predstavnici javnih preduzeća, privrednog sektora, obrazovnih institucija, mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, ali i pojedinaca.
          Uloga partnerske grupe biće da pruža potrebne podatke i informacije, razmatra listu problema i prioriteta, razmatra akcione planove, daje primjedbe i sugestije vrši implementaciju projekata koji će biti usvojeni u oktobru kroz nacrt Strategije razvoja turizma.
          Aktivnost formiranja partnerske grupe će se obaviti u četvrtak, 31. marta 2011. sa početkom u 11:00 časova u skupštinskoj sali opštine Teslić (zgrala Zavoda za zapošljavanje).
          U okviru ove aktivnosti će biti održana prezentacija procesa izrade Strategije razvoja turizma. Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete ovom sastanku i uzmete učešće u partnerskoj grupi kako bismo zajednički kreirali ovaj značajni strateški dokument.

 

(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.