Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Proširiti ponudu Banje Vrućice

U Zdrastveno-turističkom centru "Banja Vrućica" kod Teslića planira se do kraja godine obnova i dogradnja medicinskog dijela čime bi se znatno osavremenila ponuda, saopšteno je iz ove ustanove.

"Planiramo ulaganje u medicinsku opremu i kadrove, rekonstrukciju prostora za rehabilitaciju i liječenje, jer smo na to prisiljeni pošto već sada imamo popunjene kapacitete i povećan broj korisnika sa područja Hrvatske, Slovenije, a uskoro očekujemo i pacijente iz Izraela", rekao je Srni direktor ovog preduzeća Dragan Bogdanić.

 

On je istakao da je jedna od njihovih osnovnih djelatnosti i medicinska rehabilitacija bolesnika nakon infarkta miokarda, kod kojih se obavljaju balon diletacija i implantacija stentova, bajpas operacije, operacije srčanih zalizaka i operacije na krvnim sudovima.

Prema njegovim riječima, u Banji Vrućici se provodi i rehabilitacija reumatoloških, neuroloških i postraumatskih oboljenja i stanja, a ovaj Centar ima za to odgovarajuće kadrove, opremu i prostor za smještaj pacijenata koji se od klasičnih bolnica razlikuju po tome što su urađene na principu hotelskih soba.

On je dodao da Banja Vrućica ima tradiciju od skoro jednog vijeka i da prirodno okruženje banje i termomineralna voda čija je temperatura na izvoru 38 stepeni, dok je u kadama i bazenima od 32 do 34 stepena, pogoduje u rehabilitaciji i liječenju pacijenta starije životne dobi i ljudi kod kojih je oštećen kardiovaskularni sistem.

Bogdanić takođe ističe da se u Banji Vrućici uspješno bave dijagnostikom i ambulantnim pregledima pacijenata i da rade kompletnu neinvazivnu dijagnostiku, ultrazvuk, testove opterećenja, sve laboratorijske pretrage i preglede ljekara.

"Cilj nam je da ponudu usluga u narednom periodu proširimo i na ostale oblasti medicine kao što su stomatologija, dermatologija, estetska hirurgija i ginekologija", poručio je Bogdanić.

 (Nezavisne)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.