Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Riki čisti rijeku

TESLIĆ – Poznati teslićki ekolog Stanislav Stanojević ima psa koji takođe voli da čuva životnu okolinu. Svakodnevno vučjak Riki sakuplja smeće i ambalažu iz rijeke Velike Usore u mjestu Crna Rijeka, gdje i živi. Sve to pažljivo odlaže na zato propisano mjesto.

– Riki je od malih nogu na vodi. Naučio je i  da roni, pa kada nema smeća na površini, on ga traži ispod vode. Posebno je agresivan prema onima za koje zna da bacaju smeće u vodu, pa ga se oni mještani koji se u tom prepoznaju posebno plaše – priča Stanojević.

Prema njegovim riječima, u neposrednoj blizini kuće u kojoj živi pas najposjećenije je teslićko kupalište "Crna Rijeka" i Riki pažljivo prati ponašanje kupača.

 

Oni koji bacaju smeće odmah se nađu na meti psa, pa se samo mogu spasiti intervencijom vlasnika.

 

Poznavajući Rikijevu narav, Stanojević tvrdi da gosti na plaži odlažu smeće na zato propisano mjesto.

 

Jedan od mještana, za koga Stanojević tvrdi da sa "željeznog mosta" baca smeće u rijeku, posebno je na meti četvoronožnog čuvara Usore. Riki agresivno reaguje kada ga sretne i na drugim lokacijama.

 

– Jedva ga tada zadržim, upotrijebim zadnji atom snage – priča Stanojević.

 

Izuzetno voli djecu i rado se sa njima druži i svi koji se na rijeci ponašaju domaćinski Rikiju su dobrodošli, a pored vlasnikovog odgovoran je i čuvar svog praga.

 

Stanojević kaže da samo odabrani mogu bezbjedno doći do njegovog boksa. On odmah prepozna namjeru i u skladu sa procjenom se i ponaša.

 

Pomagač

Stanislav Stanojević kaže da je Rikija kupio dok je bio štene.

– Ne radi se ni o kakvoj specijalnoj vrsti psa, ali je Riki ekološke sposobnosti stekao svakodnevno boraveći na rijeci – koju Stanojević čisti godinama i gdje mu je Riki bio jedini pomagač.
 
(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.