Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslićki op­šti­na­ri pro­va­li­li u po­li­cij­sku ga­ra­žu

DO­BOJ – Ra­dni­ci op­šti­ne Te­slić, Hu­se­in K. (57), Ni­ko­la B. (54) i na­čel­nik Odjeljenja za bo­ra­čko-in­va­lid­sku za­šti­tu ove op­šti­ne Mla­den Go­ra­no­vić (55) pri­javljeni su Tu­ži­laš­tvu u Do­bo­ju za pro­va­lu u ga­ra­žu ko­ja je vla­sniš­tvo po­li­cij­ske sta­ni­ce u Te­sli­ću, sa­zna­je "Glas Srpske".

Pri­javljena je i na­čel­ni­ca Odjeljenja za fi­nan­si­je te­sli­ćke op­šti­ne Bor­ka Pa­vlo­vić (47) iz Banje Vru­ći­ce za kri­vi­čno dje­lo pro­tiv­za­ko­ni­to useljenje.

Ga­ra­ža se, ina­če, na­la­zi u uli­ci Jo­va­na Du­či­ća. Hu­se­in i Ni­ko­la su 15. sep­tem­bra po usme­noj na­re­dbi Mla­de­na pro­va­li­li u ga­ra­žu u ko­joj se na­la­zio auto­mo­bil mar­ke "pe­žo", vla­sniš­tvo op­šti­ne Te­slić, a ko­ji ko­ris­ti Bor­ka Pa­vlo­vić.

U sa­op­štenju Cen­tra ja­vne bez­bje­dnos­ti Do­boj, u ko­me su na­ve­de­ni ini­ci­ja­li osumnjiče­nih, pot­vrđe­no je da su ra­dni­ci op­šti­ne Te­slić  po usme­nom na­lo­gu M. G. pro­va­li­li u ga­ra­žu, vla­sniš­tvo po­li­cij­ske sta­ni­ce u Te­sli­ću.

– Uvi­đa­jem na li­cu mjes­ta ut­vrđe­no je da je ski­nut ka­ta­nac sa vra­ta ga­ra­že i pos­tavljen no­vi. U ga­ra­ži je bio auto­mo­bil, vla­sniš­tvo op­šti­ne Te­slić, ko­ji ko­ris­ti B.P., ra­dni­ca op­šti­ne – na­ve­de­no je u sa­op­štenju.

Do­da­je se da je po­li­ci­ja u Po­dru­čnoj je­di­ni­ci Re­pu­bli­čke upra­ve za ge­odet­ske i imo­vin­sko-pra­vne po­slo­ve Te­slić ut­vrdi­la da je te­sli­ćka op­šti­na Re­pu­bli­čkoj upra­vi za ge­odet­ske i imo­vin­sko-pra­vne po­slo­ve Banja Lu­ka po­dni­je­la zah­tjev za obno­vu pos­tup­ka i is­prav­ku po­gre­šnog upi­sa pra­va svo­ji­ne na po­me­nu­toj  ga­ra­ži.

 – Rje­šenjem Upra­ve za ge­odet­ske i imo­vin­sko-pra­vne po­slo­ve Banja Lu­ka od 20. mar­ta 2008. go­di­ne taj zah­tjev je odba­čen zbog ne­na­dle­žnos­ti – re­če­no je u CJB Do­boj.

Na­čel­nik Odjeljenja za bo­ra­čko-in­va­lid­sku za­šti­tu te­sli­ćke op­šti­ne, Mla­den Go­ra­no­vić, tvrdi da je ga­ra­ža vla­sniš­tvo op­šti­ne i za sve pri­ja­ve op­tu­žu­je svog ko­le­gu Sta­ni­sla­va Sta­no­je­vi­ća.

– Sta­no­je­vić po­me­nu­tu ga­ra­žu že­li za se­be. On je ra­ni­je ko­ris­tio tu ga­ra­žu i ka­da je, na­vo­dno, ise­lio po­li­ci­ji je dao sa­mo je­dan ključ, a dru­gi za­držao za se­be nas­ta­viv­ši je ko­ris­ti­ti – re­kao je Go­ra­no­vić.

 

Sta­no­je­vić

Sta­ni­slav Sta­no­je­vić, ina­če pred­sje­dnik Za­je­dni­ce eta­žnih vla­snik zgra­de u ko­joj se na­la­zi ga­ra­ža, tvrdi da je ga­ra­ža vla­sniš­tvo MUP-a RS.

– Tu ga­ra­žu sam zaključao la­ni i ključe­ve dao po­li­ci­ji. Pri­je ne­ko­li­ko ve­če­ri vi­dio sam na­čel­ni­cu Bor­ku Pa­vlo­vić da ula­zi u ga­ra­žu i par­ki­ra auto­mo­bil. Ka­sni­je sam ut­vrdio da je na na­go­vor Mla­de­na Go­ra­no­vi­ća obi­je­na ga­ra­ža i za­mi­jenjen ka­ta­nac – re­kao je Sta­no­je­vić.

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.