Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Savić priznao ubistvo: Brate, ubio sam Garića

Vlasnik „Građ-prometa" odmah poslije likvidacije Branislava Garića nazvao svog brata Mišu Savića i priznao mu da je ubio potpredsednika SDS-a

Rajko Savić, atentator na Branislava Garića, nakon što je prekjuče ispucao pet metaka iz pištolja na Branislava Garića, pobjegao je svojim BMW-om (registarske tablice 014 -K- 951) u Sarajevo, odakle se javio svom bratu Milošu i priznao mu da je ubio potpredsjednika SDS-a, saznaje Press RS iz odlično obavještenih izvora bliskih istrazi.

– Mišo, ubio sam Garića i idem u Sarajevo da se predam, jer se bojim da će mi dobojska policija napraviti „veliku igranku". Pazi mi na sina i ćerku, a ja ću se predati u Sarajevu, jer se plašim da će me „ovi" olešiti ili ubiti. Još ćemo razgovarati oko ovoga – rekao je Rajko Savić svom bratu Milošu.

 

ma dokaze o kriminalu

Inače, Savić je juče iz Sarajeva prebačen u Okružno tužilaštvo u Doboju, gdje je trebalo da ga sasluša tužilac. Kako saznajemo, Savića su duže od osam sati saslušavali inspektori CJB-a Doboj, ali i tužioci Okružnog tužilaštva u Doboju. Oni su, kako nezvanično saznajemo, utvrdili da je Savić prekjuče, odmah poslije ubistva Garića, pobjegao u Sarajevo, jer se plašio odmazde policije RS, pa čak i ubistva.

– Rajko Savić je želio da mediji prvo budu upoznati o njegovom hapšenju, prije nego što ga iz Sarajeva prebace u Doboj, jer je na taj način htjeo da osigura svoju bezbjednost – tvrdi izvor blizak istrazi i dodaje da je Savić pokazao spremnost za saradnju sa istražnim organima.

Savić, jedan od najvećih građevinskih preduzetnika u Doboju, ali i u cijeloj Srpskoj, bio je u veoma dobrim vezama sa lokalnim SDS-om. Riječ je o čovjeku koji je do sada izgradio 20-ak zgrada u Doboju, ali i nekoliko zgrada u Banjaluci, Bijeljini i u drugim gradovima. Prema saznanjima Pressa RS, Savić je kao najuticajniji preduzetnik u Doboju izdašno pomagao lokalni SDS, ali i pojedince iz drugih političkih partija.

– Savić ima mnoštvo dokaza o nelegalnim tokovima novca i reketiranju Branislava Garića i načelnika opštine Doboj Obrena Petrovića. On to može da ponudi tužilaštvu, a zbog toga su u strahu lokalni funkcioneri, koji su „poslovali" sa njim. Najviše je uplašen Obren Petrović, koji se pribojava da je Savić dao izjavu predstavnicima SIPA-e u Sarajevu – kaže izvor Pressa koji želi da ostane anoniman.

Garić ležao u fotelji

Garićevo izrešetano tijelo u kancelariji na drugom spratu zgrade SDS-a pronašao je Zoran Đekić. Riječ je o šefu opštinske Civilne zaštite i članu opštinskog odbora SDS-a, koji je nedugo poslije ubistva ušao u stranačke prostorije.

– O nesreći me je obavijestio Rajkov brat Mišo. Ušao sam u prostorije i pitao: „Ima li koga, šta se ovde dešava?" Vrata su bila otključana i kada sam ušao vidjeo sam da Garić nepomično leži u fotelji. Jedna ruka mu je bila na grudima, a druga spuštena. Košulja je bila krvava. Odmah sam pozvao pomoć – kaže Đekić.

Patolog u dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka" Ljubomir Curkić potvrdio je novinarima da je na tijelu ubijenog Garića identifikovao pet prostrelnih rana, najvjerovatnije kalibra devet milimetara, pa su eliminisana nagađanja nekih medija da je Savić pucao iz automatske puške.

Izabrao „neutralnog advokata"

Advokat Milenko Radonjić, pravni zastupnik Rajka Savića, nije želio da daje izjave u vezi sa atentatom na potpredsednika SDA Branislava Garića.

– Ne mogu u ovom momentu reći na čemu će se zasnivati odbrana mog klijenta. Dobio sam predmet na zahtjev Rajka Savića i najpre moram da pročitam cijeli slučaj. O svemu možemo da razgovaramo za nekoliko dana – rekao je Radonjić, za koga se tvrdi da ga je Savić izabrao zato što ne pripada nijednom političkom klanu, piše Press RS.

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.