Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sudije podvaljivale lažne ugovore

Grupa stanovnika iz Teslića izgubila je vlasništvo nad atraktivnim i izuzetno vrijednim parcelama i nekretninama u neposrednoj blizini hotela "Kardial" isključivo zbog lošeg rada sudova i nezakonitog knjiženja u opštinskoj gruntovnici i katastru.

 

Због фалсификованих уговора и њиховог незаконитог укњижавања у грунтовницу и катастру, власник 5.700 квадратних метара земљишта у Бањи Врућици и парцеле која се простире на 4.700 квадратних метара непосредно уз зграду општинске управе, Теслићанин  Бранислав Јелић већ десет година води битку са општинским судом да му врате породично имање.

 

О фалсификованим уговорима и упису земљишно-књижних уложака Бранислав Јелић одлучио је да проговори прошле године по повратку из Француске гдје је боравио пуну деценију. Он је доживио прави шок када је видио да је власник његовог имања његов суграђанин Павао Јокић.

 

– Суд ради за бешчашће и неправду. Обијао сам сва врата свих надлежних судова и коначно сам прије годину успио да докажем да ми је имовина нелегално одузета и да ју је отео комшија из Теслића. У међувремену из општинског суда су ме обавијестили да је дошло до застаре предмета и да ми не могу вратити имање. Био сам ван себе јер знам да су уговори о преносу власништва фалсификовани – рекао је Јелић.

 

О застари предмета говори пресуда од 15. новембра прошле године коју је донијела судија Основног суда у Теслићу Славица Франк, а у којој се потврђује да је Павао Јокић власник Јелићеве комплетне земље.

 

– Има овдје посла за Високи судски и тужилачки савјет БиХ. Франкова је позната Теслићанима и по томе што је са појединим радницама Центра за социјални рад уобичавала обилазити грађане за које је чула да из било којих разлога намјеравају да одселе из града. С њима је склапала послове на основу пуномоћи коју су јој давали, да би касније, као што се показало у мом случају, њихова имања додијелила другим људима и то на основу земљишно-књижних уложака – нагласио је Јелић.

 

Јелићев адвокат Маријан Савић навео је да је због фалсификовања и укњижавања лажних уговора прије двије године отказ добила шеф Одјељења за грунтовницу Основног суда у Теслићу Јела Симић.

 

– Иако се то десило, у Суду су наставили са праксом фалсификовања уговора, јер се то показало уносним бизнисом који је многим судијама, адвокатима и другима који су ангажовани у општинском правосуђу донио огроман капитал – казао је Савић.

Преварени Теслићани због губитка имовине највише оптужују судове, због, како кажу, њихове повезаности у безакоњу које је нанијело штету и раскућило многе поштене грађане града подно Борја.

 

Како би вратили своју имовину, поред Јелића, битку против теслићког суда воде Сњежана Видовић, Бадема Хаџић, Енвер Номановић и многи други Теслићани. Кажу да се неће одрећи дједовине по цијену масовних окупљања испред зграде Основног суда у Теслићу.

 

 

Туча због земље

 

Током дугогодишње борбе да врати своју земљу, Бранислав Јелић доживио је да му непозната лица физички насрну на сина Aлександра, којег су тешко повриједили. Окружно тужилаштво Добој зауставило је истрагу о овом случају, као што је учинило годину дана раније када је Јелић затражио контролу лажних ЗК уложака, који су за суд у Теслићу били доказ да је власник његове земље постао Павао Јокић.

 

Покушали смо да ступимо у контакт са Јокићем, међутим ниједан телефон није му у функцији, а суграђани кажу да је због дугова давно напустио Теслић

 

Izvor: glassrpske 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.