Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić ostaje bez taksista?

Sve više teslićkih taksista napušta ovu djelatnost zbog velikih nameta i nelojalne konkurencija, a sada ih je pet puta manje u odnosu na predratni period – ukupno 20.

Taksista Mladen Bubić rekao je Srni da taksisti godišnje izdvajaju blizu 5.000 maraka za stope doprinosa i za opštinsku taksu za isticanje firme, i kada se na to dodaju česta poskupljenja goriva, registracija i održavanje vozila, izdvajanja višestruko nadmašuju prihode.

"Od ovog posla ne može se živjeti", rekao je Bubić.

 

Taksi prevoznik Suvad Bilinovć rekao je da je na stajalištu kod Zelene pijace radilo 15 taksista, a sada ih je samo petoro.

Problem je, kažu taksisti, što nisu ni organizovani jer je i sam presjednik Udruženja Bogdan Petković napustio ovaj posao, a novog nema ko ni da izabere jer niko nije pokazao interesovanje.

Od 52 registrovana taksi prevoznika u prošloj godini ovaj posao je napustilo više od njih 30, tako da ih je sada na tri lokacije ukupno 20. Taksisti kažu da je problem i rad na crno, i da su razočarani postupcima dojučerašnjih kolega od kojih neki nakon odjave i dalje vrše usluge prevoza.

"Niko ne želi da se pozabave tim problemom, tako da smo prepuštani sami sebi. Moramo se boriti sami i plašim se da će stanje izmaći kontroli jer su loši međuljudski odnosi legalnih prevoznika i onih na crno", rekao je taksi prevoznik Vladimir Zeljić.

Taksisti su pozvali inspektore nadležne za kontrolu rada u ovoj oblasti da provedu jedan radni dan na štandu taksista i uvjere se u visinu prihoda koje oni ostvaruju, kao i teško stanje i nered koji vlada u ovoj oblasti u Tesliću, te da napokon neko pokuša riješiti probleme koji se godinama gomilaju.

(SRNA)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.