Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić – Saopštenje za javnost Načelnika opštine

-N I S M O      N A C I O N A L I S T I-

 

 U ime građana opštine Teslić, imam još jednu neprijatnu  dužnost, da najširoj javnosti objašnjavam, da je Teslić jedna pitoma, civilizovana i otvorena sredina sa bogatim naslijeđem  nacionalne, kulturne i svake druge tolerancije…

 

Ovo moram učiniti nakon poslednje sjednice Skupštine opštine, na kojoj je odbijeno usvajanje izmjena Statuta opštine Teslić.

 

Izmjene Statuta opštine sam predložio nakon urgencija Ministarstva za upravu i lokalnu samoupravu RS i Centralne izborne komisije BiH, a zbog potrebe da se izvrši neophodno usklađivanje sa Zakonom o zaštiti prava nacionalnih manjina i Izbornim zakonom BiH. Poštivanje zakonskih akata nije stvar naše dobre volje nego obaveza, i zato sam predložio da se u Skupštini opštine, koja ima 31 odbornika, obezbijedi jedno mjesto za predstavnika nacionalnih manjina.

 

Bez ikakvih argumenata, odbornici su odbili ovaj prijedlog,tako da naš Statut nije usklađen sa pomenutim zakonskim aktima.

 

Da neko ne bi pomislio da je ova sredina nacionalno isključiva, ili da naši odbornici  slučajno nisu takvi. To nikako. Oni to sigurno nisu, i ova sredina sigurno nije takva.

 

Jednostavno, imali smo nesretnu okolnost da je istog dana na dnevnom redu bio i prijedlog Budžeta opštine, kojeg sam po treći put predložio odbornicima na usvajanje i razmatranje.Već duže vrijeme, neke političke partije,ovo ozbiljno pitanje  koriste samo kao povod za predizbornu kampanju.

Čak se na ovoj sjednici Skupštine i otvoreno govorilo: „nisu problem ovi predloženi materijali već neko stvoreno nepovjerenje među nama."

 

Što se nepovjerenja tiče, to nije nikakva tajna. Rade Pavlović je dosljedno sprovodeći pozitivne propise i poštujući interese građana opštine Teslić, dodirnuo centre moći koji su se obogatili u periodu raskopavanja i privatizovanja teslićkih preduzeća.Na tom fonu je pokrenut i referendum za moj opoziv sa mjesta načelnika.

Na njihovu nesreću, građani  su imali drugačije raspoloženje i taj referendum je donio samo trošak u vremenu, sredstavima i ljudskoj energiji.

 

Zaista mi je žao što ovdje nemamo jedan minimum profesionalne etike i što nismo u prilici, da u Skupštini opštine rutinski odradimo barem neophodna usklađivanja naših akata sa zakonom. Ili, da donesemo budžet i druge bitne dokumente, koji u prvom redu i najviše pogađaju interese naših građana.

 

Nema potrebe da odbornici koji slijede otuđene centre moći, glasaju protiv korektnih i na zakonu zasnovanih prijedloga, samo zato, da bi pokazali da im se ne sviđa  Rade Pavlović.Neka mi vjeruju, da sam ja veoma dobro upoznat s tim. Ono što sam obećao građanima, i principe za koje se zalažem, ja ću još upornije sprovoditi, i vjerovatno ću se ubuduće još manje takvima sviđati. Neću nikad prihvatiti, da centri moći, koji su stvoreni u vrijeme najvećeg osiromašenja velikog broja naših građana, za sebe uzmu i kapital, i vlast, i poštenje. Još bi da predstave, da sve to rade zbog naroda, da im se treba klanjati i biti postiđen pred njima.
 
Izvor: teslic.rs.ba 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.