Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić: Silovao komšiju na livadi

Теслићка полиција је у четвртак ухапсила П. К (29) из села Булетић код Теслића због основа сумње да је силовао свог тридесетдвогодишњег комшију.
 

Из полиције је саопштено да је насилник послије саслушања уз сагласност дежурног тужиоца пуштен на слободу.

 

– Увиђајем је утврђено да се овај несвакидашњи догађај десио крајем јуна у вечерњим часовима у селу Булетић у близини Теслића. Све се догодило на једној ливади поред локалног пута у Булетићу, гдје је П. К. силовао свог комшију – сазнали смо у теслићкој полицији.

 

Командир Полицијске станице у Теслићу Желимир Душанић нам је рекао да је овај случај тек уторак пријавила бака силованог младића.

– Жртва силовања је особа са умањеним психофизичким способностима о којој се стара његова родбина. Извршилац овог дјела П. К. признао је све и против њега ћемо доставити извјештај Окружном тужилаштву у Добоју – рекао је Душанић.

Како су нам испричали у полицији, П. К. је жртву прво ударио у главу и запријетио да ће га убити ако нешто каже или га пријави полицији.

– Силезија је још одраније познат полицији по извршењу других, тешких кривичних дјела – рекли су нам у Центру јавне безбједности Добој.

"Глас Српске" сазнаје да је силовање починио Предраг Кршић, који је био на робији због убиства.

 – Предраг Кршић је благо умно поремећен, али на први поглед ипак не дјелује као поремећена особа и са њим се може нормално контактирати – рекао нам је његов познаник из села Булетић, не желећи да каже своје име. 

Испричао нам је да је Кршић запослен у једном грађевинском предузећу и да га је полиција у четвртак ухапсила на послу.

 

Поремећај личности у порасту

Психијатар-психолог Aлександар Милић за наш лист је рекао да је овако "необичан случај полног насиља могао проузроковати поремећај личности изазван разним факторима и душевном болешћу".

– Поремећене личности често су непримјетне и повучене и тек када наступи одређен "повољан друштвени контекст" долази до оваквих ситуација – рекао је Милић.

Он сматра да је као услов да се овако нешто деси неопходно да жртва и насилник развију одређени ниво емоционалне комуникације.

Милић сматра да су због разних фактора из иностранства, медија и тренутног друштвеног миљеа у Републици Српској у порасту поремећај личности, социопатолошка и антисоцијална понашања.

– Све је више случајева изопаченог насиља, криминалитета и екстремног понашања. Облици задовољавања људских природних нагона постају поремећени – објаснио је Aлександар Милић.

 

(glassrpske) 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.