Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Uprkos krizi, lani zaposleno 300 novih radnika

TESLIĆ, 14. FEBRUARA (SRNA) – U teslićkoj privredi protekle godine zaposleno je blizu 300 novih radnika, uprkos ekonomskoj krizi, izjavio je Srni presjednik Sindikata opštine Teslić Jelanko Bubić.
Bubić je naglasio da je oko stotinu novih radnih mjesta otvoreno u fabrici obuće "Škrebić kompani", te po 50 u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica", u "Natura viti", Hemijskoj industriji "Destilacija", "Novom Borju", te u manjem obimu i u ostalim teslićkim kolektivima.

 

"U opštini Teslić nije bilo značajnijih otpuštanja radnika i nijedna firma koja je do sada radila nije zatvorila kapije, niti smanjila broj zaposlenih", istakao je Bubić.
 Manje je posla u oblasti trgovine i ugostiteljstva, ali su u sindikatu zadovoljni jer nije bilo masovnijeg otpuštanja radnika.
"Sa te strane možemo biti zadovoljni, ali ostaje problem izuzetno teškog položaja zaposlenih, posebno u kolektivima gdje radnici nisu sindikalno organizovani, pa se o njihovim pravima može samo nagađati", naglasio je Bubić.
On je dodao da će Sindikat naći način da se organizuje u svim teslićkim kolektivima, bez obzira što pojedini poslodavci to ometaju godinama.
 Bubić je istakao da je u Tesliću više od 1 000 radnika bez sindikalne zaštite, što je nedopustivo, i što mora biti promijenjeno, zbog čega je najavio aktivniji nastup u ovoj godini da taj problem bude riješen.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.