Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zaprijetio tužbom i dobio batine

Ostoja Gotovac, vlasnik pilane u Tesliću, otišao je u petak u Direkciju Šumskog gazdinstva "Borja" Teslić kako bi kroz razgovor istjerao na čistac nepoštovanje ugovora od strane tog gazdinstva, ali je umjesto pravde, od direktora Nenada Dušanića, koji ga je i pozvao na sastanak, dobio dobre batine! Nakon "razgovora" kod direktora, kako sam tvrdi, ljekari su mu konstatovali prelom natkoljenice i napuknuće mišića na lijevoj nozi kao i povrede na vratu zadobijene od pesničenja. S druge strane, direktor Dušanić kaže da je sve čista izmišljotina, te da Gotovac jeste dolazio ali je nakon toga najnormalnije izašao iz Direkcije.

 

Kako Gotovac govori za "Fokus", u Direkciju Šumskog gazdinstva "Borja" Teslić otišao je ne sluteći šta će ga snaći, i to na poziv direktora Dušanića, nakon što je rukovodstvu gazdinstva uputio dopis u kojem je zaprijetio tužbom zbog nepoštovanja ugovora.

Kaže da je razgovor počeo mirno, sve do trenutka kada je ozbiljno zaprijetio tužbom u kojoj će, kako je tada rekao Dušaniću, biti i navodi za traženje mita i to lično od direktora.

 

 

– Onda je direktor poludio, počeo da viče na mene, da galami. Nakon što je nekoliko minuta urlao, obrušio se sa svojih blizu 140 kilograma na mene iako sam ratni vojni invalid. Nisam uopšte htio da se branim, pa sam dobio četiri udarca u vrat, i nekoliko udaraca nogom. Epilog svega jete prelom lijeve natkoljenice, a mišić na toj nozi mi je pukao – priča Gotovac.

 

Kaže da je velika sreća što je u kancelariji bio i Rade Lazić, pomoćnik generalnog direktora, koji ga je spasio od nasrtaja direktora Dušanića, ali je ujedno i posvjedočio fizičkom obračunu direktora.

– Već dugo vremena ŠG "Borja" Teslić ne poštuje ugovor o isporuci robe. Prije dva dana pozvan sam na razgovor, jer sam prethodno u pismu upozorio Dušanića da sam došao u situaciju da otpuštam ljude ili da nastavim raditi. U takvoj situaciji našao sam se jer se ne poštuje ugovor. Nakon pola sata razgovora počeo je da psuje, rekao sam da se smiri i da razgovaramo kao ljudi. Onda su uslijedili udarci, nakon čega sam otišao u bolnicu u Teslić, odakle sam upućen na hirurgiju u Doboj – priča Gotovac. Dodaje da je istog dana obavijestio i teslićku policiju kao i tužioca Saliha Memića.

 

– Jednostavno, čovjek je ustao iza stola, počeo me hvatati za vrat, onda me četiri puta udario pesnicom u vrat. Poslije toga me iz zatrke udario nogom u nogu, od toga mi je pukao mišić, a ljekari su konstatovali prelom natkoljenice. Sve se to dogodilo zato što sam tražio da poštuje ugovor, kakav sam potpisao sa generalnim direktorom JP "Šume RS". Trebalo je da mi isporučuju drvo u ugovorenoj količini – kaže Gotovac. Tvrdi da direktor Dušanić traži reket i to deset maraka po kubiku ogrevnog drveta, a za drugu vrstu drveta i veće iznose.

 

– Rekao sam da to ne mogu dati, imamo 30 zaposlenih radnika, a ugovor mora da se poštuje. Zaprijetio sam tužbom i potom dobio batine – žali se Gotovac. Nenad Dušanić, direktor ŠG "Borja" Teslić s druge strane tvrdi kako je sve izmislio Gotovac i da je sve što je ispričao čista laž.

 

– On jeste bio kod mene, ne znam ni zašto je došao. Nakon toga je normalno izašao. Netačno je i to da se ne poštuje ugovor, zaista ne znam zašto Gotovac sve to izmišlja – rekao je Dušanić.

Rade Lazić, koji je svjedočio o ovom događaju, u petak nije bio raspoložen da razgovara, pa za pozive novinara nije bio u Direkciji.

 

U Hitnoj pomoći u Tesliću, potvrdili su da se Gotovac u petak javio i žalio na povrede, te da je nakon pregleda ustanovljeno da spolja nema nikakvih povreda, pa je upućen na hirurgiju u Doboj.

– Jedna natkoljenica je bila veća u odnosu na drugu, ali o tome će biti presudni nalazi hirurgije u Doboju – rekli su u Hitnoj pomoći Teslić.

 

U hirurškoj prijemnoj ordinaciji u bolnici u Doboju potvrđeno je da je Gotovac zadobio povrede i da će to biti kvalifikovano u nalazu, te da je predloženo da ostane neko vrijeme u bolnici.

– Pacijent je odbio prijedlog za hospitalizaciju, jer ima privatne obaveze, ali povreda je svakako bilo – rekli su u hirurškoj ordinaciji. U teslićkoj policiji potvrđeno je da je Gotovac policiji prijavio da je napadnut od strane Dušanića, ali da će se više detalja o tome znati tek nakon istrage.

 

(Fokus)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.