Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Празник фудбала у Чечави, више од 600 навијача поздравило шампионску екипу Укрине

Шампиони / Фото: Драган Продић

Јуче је наше село Чечава, познатијe као и Мала Србија било центар фудбалског дешавања на подручију добојске регије, па и шире.

У једном можемо са поносом рећи историјском успијеху који ће златним словима остати уписан, о коме ће учесници свега овога препричавати својим насљедницима и новим нараштајима, како је тога 06.06.2021. године наша Укрина из Чечаве исписала нове странице свога успијеха. 

Вриједни Управни одбор уложио је максималне напоре како би утакмица 6. кола Лиге за првака Регионалне лиге ФС РС – Центар протекла у најбољем реду у којој је наша екипа угостила екипу Озрена из Петрова. 

Навијачи су своја мјеста на трибинама кренули заузимати сат времена прије почетка утакмице, како би уживали у историјском успијеху екипе под командом тренера Мирка Липића.

Утакмица је почела у 17:30 часова, а трибине су већ тада биле крцате, а на самоме почетку водитељ утакмице Горан Стојановић прозвао је нашу шампионску екипу, а наши сјајни навијачи наградили су посебно аплаузом сваког нашег играча.

Од самога почетка утакмице кренуле су и једна и друга екипа борбено како би показале своје умијеће многобројној публици.

Прву одличну шансу на утакмици имали су гости када погађају стативу гола Бјеличића, али срећа је овога пута пратила храбре момке тренера Липића.

Након тога ослободили су се наши момци грча са којим су ушли у ову утакмицу, те почели своју игру и доминацију на сваком дијелу терена.

Ношени сјајном подршком навијача створили су наши момци прве прилике пред голом гостујуће екипе, покушали су Гојић, Г. Квржић, али промјене резултата није било.

На први гол на овој утамици чекало се до 22. минута, када играч наше екипе са бројем 22 на леђима бриљантни Горан Квржић погађа из слободног ударца за вођство наше екипе од 1-0.

Након постигнутог гола наши момци појачали су свој темпо игре, а на нови гол чекало се до 27. минута утакмице када наша екипа добија казнени ударац, а сигуран реализатор са 11 метара био је брзоноги Милан Миладић који удвострчава предност наше екипе 2-0.

Послије постигнутог гола покушали су сјајни Далибор Кулага и снажни Синиша Којић, али њихови ударци са дистанце нису довели до промјене резултата.

До краја полувремена промјене резултата није било па се на одмор отишло са предношћу од 2-0.

На паузи између два дијела многобројној публици представио се КУД ,, Душан Станковић “ из Чечаве сплетом својих кола.

У другом дијелу утакмице наши момци појачали су темпо игре, а резултат борбености крунисан је у 50. минути када Милан Миладић постиже феноменалан гол, са 20ак метара. Сјајан пројектилски ударац додатно је загријао атмосферу међу навијачима.

Након постигнутог гола пробали су Миладић, Гојић, Г. Квржић да повећају предност наше екипе.

Ипак гости долазе до гола, играо се 60. минут утакмице када гостујући играчи постижу гол за 3-1.

Додатну свјежину у екипи Липић добија увођењем С. Квржића и Вучића. С. Квржић улази умјесто сјајног Кулаге, а Вучић умјесто двоструког стријелца за нашу екипу брзоногог Миладића.

Нови гол укупно пети на утакмици виђен је у 70. минуту када управо снажни Вучић погађа за вођство од 4-1.

Сјајну шансу у наставку пропушта прво борбени Гојић, након тога одлични Којић, а након корнера и борбени Г. Продић, штопер наше екипе који је заједно уз капитена Бијелца и сјајне бекове Новића и Ђуричића одиграо сјајну утакмицу.

У 77. минути гости након добијеног казненог ударца долазе до смањења резултата на 4-2, Бјеличића су дијелили милиметри да заустави ударац са 11 метара.

Играо се 79. минут када наша екипа долази до петог гола на овој утакмици, а други гол постиже Вучић.

У 80. минути двострука измејна у нашој екипи, на заслужени одмор одлази млади С. Продановић који је пружио бриљантну партију, а шансу добија До. Лазић, а поред Продановића из игре је изашао и сјајни Гојић, а шансу добија Д. Продић.

У 83. минути испраћен уз овације из игре излази Г. Квржић, а своје минуте на регионалном центру уписује и Бјељаревић.

У самоме финишу издвојићемо одличну шансу за гол коју пропушта Д. Продић да потпуно дотуче екипу из Петрова.

А убрзо се зачула и пиштаљка главног судије утакмице која је означила крај утакмице.

Након последњег звиждука, делиријум славља и радости одзвањао је Чечавом, а шампионски пехар нашој екипи уручио је први човјек ПФС Добој господин Петар Јелић. 

Након урученог пехара наши сјајни навијачи приредили су сјајну бакљаду како би увеличали славље свих присутних, а велико заједничко коло са навијачима одиграли су чланови КУД-а ,, Душан Станковић “ из Чечаве.

Морамо напоменути да је утакмици присуствовао начелник општине Теслић Милан Миличевић, а поред господина Миличевића, подршку нашој екипи пружили су и господин Далибор Панић помоћник у Министарству трговине и туризма РС, човјек који је рођен на подручију чечавског краја, а поред њих подршку су пружили и многобројни успијешни теслићки привредници и приватници.

Након тога услиједила је  прослава и вечера за наше играче, званице и пријатеље клуба која је настављена дубоко у ноћ

А велику захвалност дугујемо и нашем духовном вођи оцу Славку Пантелићу, који је присуствовао утакмици, а прије почетка вечере у заједничкој молитви свих присутних уз Божији благослов пожелио је много среће нашем клубу у будућности.

Велику захвалност дугујемо нашим сјајним навијачима, који су нашој екипи били додатни вјетар у леђа током читаве сезоне.

Велику захвалност дугујемо и великом броју донатора који су помогли рад клуба, који су препознали одличан рад наших сјајних чланова Укрине чија ћемо имена објавити сутра.

У наредном колу којим ће бити спуштена завјеса на сезону 2020/21 наша екипа у недељу игра утакмицу у Врањаку код истоимене екипе.

А ми позивамо наше симпатизере да крену пут Врањака заједно са нама.

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ🔴🔵🔴🔵
ФК ,, Укрина “ 5-2 ФК ,, Озрен “ Петрово
⚽️ Горан Квржић 
⚽️ Милан Миладић
⚽️ Милан Миладић
⚽️ Драган Вучић
⚽️ Драган Вучић

САСТАВ 🔴🔵🔴🔵
Дејан Бјеличић
Младен Бијелац ( К )
Горан Продић
Драган Новић
Бојан Ђуричић
Синиша Којић
Далибор Кулага ( Славиша Квржић )
Горан Квржић ( Младен Бјељаревић )
Југослав Гојић ( Дејан Продић )
Синиша Продановић ( Добривоје Лазић )
Милан Миладић ( Драган Вучић )

Тренер: Мирко Липић

Шампионска генерацију Укрине у сезони 2020/2021:

Дејан Бјеличић, Данијел Петровић, Младен Бијелац, Дејан Продић, Горан Продић, Блаженко Продић, Славиша Квржић, Горан Квржић, Бојан Ђуричић, Славен Ђурић, Драган Новић, Дејан Топић, Синиша Којић, Далибор Кулага, Милан Миладић, Миленко Зорановић, Бојан Зорановић, Југослав Гојић, Добривоје Лазић, Синиша Продановић, Жељко Бачић, Немања Пајуновић, Младен Бјељаревић, Борислав Лукић ( полусезона ), Никола Микелини ( полусезона ), тренер Мирко Липић, предсједник Игор Ђекановић, чланови УО: Драган Станојевић, Данијел Лазић, Дејан Продић, Новак Продић, Бобан Смиљанић, Остоја Марковић, предсједник Скупштине клуба Драган Нунић, Милан Милашиновић, Александар Лазић чланови скупштине клуба Мирољуб Нунић, Боро Станковић, Новица Смиљанић, Богдан Савковић

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ🔴🔵🔴🔵

Галерија фотографија

Галерију фотографија и како је изгледала прослава титуле, можете погледати на овом линку.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.