Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ФК Укрина Чечава – шампионски спектакл 2021

Фудбалери Укрине са пехаром / Фото: Синиша Лазић

Дана 06. 06. 2021. године био је топао, сунчан, облачан и вјетровит дан. Онако, чудан и необичан. Бјеше то недјеља, седми дан у седмици, намијењен за одмор, спорт, рекреацију. За нашу Чечаву, као и увијек дан спорта. Одигра се задње, 6. коло Лиге за првака РФЛ Добој, домаћа ФК ,,Укрина“ дочекала је екипу ФК ,,Озрен“ Петрово.

Цијелом сезоном из утакмице у уткмицу, од гола до новог гола, од побједе до побједе, атмосфера је постајала све љепша, озбиљнија и феноменалнија. Десило се баш да у задњем колу Укрина угости реномираног противника, чувену екипу Озрена из Петрова. Стадион Спортски центар у Чечави тог дана био је испуњен до последњег мјеста. Ријеке аутомобила су се сливале ка нашем центру села. Пристизали су гледаоци са свих страна Теслића, Добоја, Станара и шире. На трибинама расположени гледаоци, а шта тек рећи за терен. На фудбалском терену, виђена је права голеада у побједи домаће Укрине резултатом 5:2. Велика утакмица, велики дан за Чечаву. Људи, исписана је историја чечавског фудбала! Наша Укрина за двије године осваја два трофеја, дакле, из четврте у другу лигу. У наредној сезони Укрина игра у 2. лиги, група Запад.

Задовољство ми је било објективом камере забиљежити историјски моменат нашег клуба и села. Као некадашњи омладинац клуба нисам имао прилику да стасавам у фудбалера и на тај начин браним боје клуба, већ сам своје знање и допринос дао кроз фотографију и видео.

УЖИВАЈТЕ У ВИДЕО ЗАПИСУ И ПОДИЈЕЛИТЕ ГА СА ПРИЈАТЕЉИМА

2 Коментарa

  • Са поносом можемо рећи, да смо остварили огроман успијех за једно село, за нашу Чечаву, за коју смо истински и искрено се борили до последњег атома снаге, није нас много било у организацији и одбору клуба, али смо уз Божију помоћ остварили резултат вриједан велике пажње свих. Можемо рећи да смо у Чечаву донијели много радости и зближили људе са свих страна. Јер што не може нико може наша Укрина. А позивам вас све да у наредном периоду пружите још већу подршку нашој Укрини и нашој Чечави, покажимо сви заједно да труд и рад и остварени резултати су вриједни још веће пажње, а ми ћемо се уз вашу подршку потрудити да они буду још већи. Нека слога буде пораз злим језицима којима је наш успијех огроман трун у оку. И зато још јаче са слоганом ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ

  • Када се удружи мала групица људи, па заједно и сложно крене да ради нешто позитивно за наше мјесто, резултати постају видљиви уз Божију помоћ. Много труда, рада, времена и разних одрицања уложили су чланови Управног одбора и играчи наше екипе, а резултат је видљив свима. Клуб који је био доведен на ивицу гашења, који је муку мучио са играчким кадром, преузели смо у најтежим моментима, те од истог направили један здрав колектив, којим треба да се поносимо сви. У четири године функционисања од великог православног празника Крстовадана 27.09.2017 када је изабрано тада ново руководство Укрине, клуб је стављен на стабилне ноге, у том периоду наш клуб остварио је следеће успијехе и резултате:
    Сезона 2018/19 ▶️ 2. мјесто Подручна лига Добој
    Сезона 2019/20 ▶️ 1. мјесто Подручна лига Добој
    Сезона 2020/21 ▶️ 1. мјесто Регионална лига ФС РС – Центар

    Остварени резултати су показатељ марљивог труда и рада.
    Поред постигнутих резултата на спортским теренима, знатно је побољшана и инфраструктура клуба, на самом стадиону и око њега урађено је много, постављање нове ограде око стадиона, урађена је замјена кућица за играче и службена лица, купљена косачица за одржавање стадиона, изграђена кућица за камермана. Поред тога урађена је потпуна адаптација свлачионица које су у саставу ОШ ,, Јеврем Станковић “ ,а које клуб користи приликом одигравања домаћих утакмица. Поред клуба, свлачионице стоје на располагању и дјеци која похађају основну школу, као и осталима који користе школске просторије.

    А успијех нечији наши људи не могу да поднесу, умјесто да се придруже и помогну овој малој групици људи која жели да оживи наше село и која је досадашњим радом успјела у томе, исти ти овим вриједним момцима, овој вриједној Управи клуба подмећу ногу на сваком ћошку у жељи да се чим прије саплету, како би им онда срце било на мјесту!

    А ми вас позивамо да пружите подршку овоме тиму са слоганом
    ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.