Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Svečano otvorena novoizgrađena dionica puta prema Planama

U ponedeljak je otvorena novoizgrađena dionica puta u Čečavi.

Otvaranju su prisustvovali Načelnik opštine, Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Holandije Sweder van Voorst tot Voors, g-din Marinko Šakić, predstavnik Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID),  g-đa Fatima Krivošija, predstavnica Ambasade Holandije, Meliha Arslanagić, direktorica fonda za kapitalne projekte u GAP-u Sarajevo, Gordana Vučinić, menadžer za kapitalne projekte u GAP-u Banjaluka,  Tanja Mihajlović, koordinator za reformu lokalne uprave u GAP-u Banjaluka.

 

Naime riječ je o dionici ukupne dužine 2,6km koja je rađena u dvije etape, i za koju su uložena sredstva u iznosu od 270.000KM, od kojih je 145.000KM izdvojeno iz opštinskog budžeta, dok su sredstva u iznosu od 125.000KM obezbijeđena od strane GAP-a.
         

 

“Biće mi veliko zadovoljstvo ako  završetkom ove dionice puta bude unaprijeđen život građana na ovom prostoru, a posebno, ako ovo bude put, koji će zbog novih stvorenih uslova ponovo vratiti sve one koji su otišli sa ovog područja”, dodao je načelnik Kasapović.
          NJ.E. ambasador Kraljevine Holandije u obraćanju medijima je rekao da je ponosan što je danas imao priliku da otvori put u dužini od 2,6km u selu Čečava, ističući značaj ovog puta za ekonomiju mjesta, odnosno za građane koji žele svoje proizvode odnijeti do grada, a isto tako i za učenike sa ovog područja, koji će moći  lakše doći do svoje škole, takođe, napominjući da ovaj put treba da simbolizuje put ka Evropskoj uniji građana Republike Srpske i BiH. “Naša Vlada će učiniti sve što je moguće u saradnji sa Vladom RS i Vladom u Sarajevu da se evropski san građana Bosne i Hercegovine ostvari”, zaključio je Sweder van Voorst tot Voorst.

 

teslic.ba

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.