Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vukovi pričinili velike štete

Čopor vukova od juna prave ogromne štete na područjima Čečave, Rastuše, Pribinića i Šnjegotine. Samo u Čečavi u tom periodu zaklali su pedestak ovaca. Vuk kojeg je ustrijelio Milivoje Tomić bio je težak 47 kilograma i riječ je o veoma krupnom predatoru". Ovo je drugi vuk koji je ustrijeljen u ovoj godini a biće organizovano još akcija jer su u čoporu, koji kruži rejonom Javorove, ostala još četiri vuka.

Tomić kaže da se vukovi spuštaju u selu i da su tokom cijelog perioda od kada su se pojavili najčešće napadali stoku.

 

 

Predsjednik Lovačkog udruženja "Borja" Teslić Želimir Dušanić ispričao je Srni kako su čopori vukova u proteklih nekoliko mjeseci pričinili velike štete na području između planina Javorova i Borja u teslićkoj i Ljubića u prnjavorskoj opštini na stočnom fondu i plemenitoj divljači. On je rekao da je zaklano na desetine domaćih svinja, prasadi i ovaca, ali i srneće divaljači.

"Nerijetko se vukovi spuštaju i u sela Gornja Čečava, Šnjegotina, Liplje i Pribinić gdje zadaju strah i djeci koja idu u područne škole i mjesnom stanovništvu", navodi Dušanić.

On je istakao da će vjerovatno i u martu, kao i u februaru, Lovačko udruženje zajedno da Šumskim gazdinstvom "Borja" organizovati više akcija na uništenju predatora, prvenstveno vukova.

 

(Srna/cecava.org)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.