Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Izraelski pacijenti uskoro u Banji Vrućici

Rukovodstvo Zdravstveno-turističkog centra Banja Vrućica razgovaralo je u petak sa grupom ljekara iz Izraela radi postizanja dogovora da se izraelski pacijenti liječe u ovom centru od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti, ali i da dolaze na rehabilitaciju.

Direktor ZTC-a Banja Vrućica Dragan Bogdanić kaže da su ovaj tim činili ljekari inernisti i endokrinolozi, koje primarno interesuje liječenje dijabetičara i da je to samo početak realizacije ranije potpisanog ugovora o organizovanju Centra za liječenje šećerne bolesti u Banji Vrućici.

Bogdanić je napomenuo da je riječ o ozbiljnom projektu kojim se pokušava izaći na svjetsko tržište, te da se već liječe pacijenti od posljedica dijabetesa.

 

"Sada su to pacijenti iz Izraela, a nadamo se uskoro i iz drugih država", rekao je Bogdanić.

U Banji Vrućici naglašavaju da saradnja sa Izraelom podrazumijeva i razmjenu znanja sa tamošnjim ljekarima koji su među vodećim u svijetu. Proboj na izraelsko tržište, naglašavaju u ZTC-u, svakako bio bio preporuka za prodaju kapaciteta u inostranstvu.

Gosti iz Izraela izrazili su zadovoljstvo ponudom najvećeg zdravstveno-turističkog centra u RS, naglasivši da bi ZTC mogao postati odrednica za pacijente iz njihove zemlje.

Izraelski ljekar El Dormi istakao je da kapaciteti Banje Vrućice potpuno odgovaraju.

"Zadovoljni smo viđenim i mislim da ne treba da se plašimo režima ishrane niti uslova koje ćemo dobiti. Normalno da treba raditi i sve to prilagoditi čitavom ovom projektu kako bi što kvalitetnije bio proveden", naveo je El Dormi.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Milan Latinović rekao je da je ovo pozitivan primjer dobre saradnje i da je veoma značajan projekat ne samo za ovo lječilište već i mnogo šire.

Direktor marketinga ZTC-a Aleksandar Radošević kaže da je ovo prva ustanova u regionu koja organizovano provodi program rehabilitacije dijabetičara.

Ovo lječilište i odmaralište organizovano posjećuju turisti iz zemalja regiona, a u toku su pregovori i o dolasku većeg broja gostiju iz Rusije.

 

 

(Nezavisne)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.