Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Збор у Чечави – петак 19, субота 20. и недјеља 21. август

Дана 06.03.2022. је одржана четврта сједница Савјета мјесне заједнице Чечава којој су присуствовали Мјесна борачка организација, Мјесно удружење пензионера и чланови локалних удружења, са циљем да се заједнички утврди датум предстојећег народног збора.

На сједници је одлучено да се збор ове године одржи у трајању од три дана – петак 19, субота 20. и недјеља 21. август.

Поред тога, усвојен је Правилник одлучивања о датуму одржавања збора и за наредне године, а он гласи: Ако Преображење пада у понедјељак, уторак или сриједу, збор се одржава у недјељу прије Преображења. Ако пак Преображење пада у четвртак, петак или суботу, збор ће се одржати у недјељу по Преображењу. Ако Преображење пада у недјељу, онда ће се збор одржати тај викенд. На овај начин доприносимо усклађивању календара активности и очувању традиције.

На сједници је договорено и да се заједнички ради на омасовљавању и подизању овог догађаја у ранг какав је некада био, те су одређене активности по том питању већ започете. Овим путем позивамо све друге Јавне установе, организације, удружења, неформалне групе и појединце који имају идеје и желе на било који начин учествовати на датом зобру, да се јаве члановима Савјета МЗ Чечава.

Савјет МЗ Чечава

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.