Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Активности у споменику природе „Пећина Растуша“

Инфо табле / Фото: Турист Теслић

Данас је завршен значајан дио овогодишњих радова у споменику природе „Пећина Растуша“, чиме је унапријеђена понуда и безбједност посјетилаца на овом јединственом локалитету.

Наиме, у оквиру овог пројекта, постављено је шест информативних табли димензија 1,5 метара по 1 метар, које су сада адекватно наткивене како би се очувала њихова читљивост током свих временских услова. Ове табле пружају посјетиоцима основне информације о Пећини, археолошким налазима који су пронађени током истраживања, те богатству живог свијета унутар саме Пећине.

Поред тога, кућица која служи као продајно мјесто улазница и сувенира је реконструисана и премјештена на нову локацију, чиме је унапријеђена функционалност и комфор посјетилаца.

Посебно важно је да су набављене заштитне кациге које ће првенствено служити заштити посјетилаца од евентуалног падања грана с околних дрвећа, чиме се подиже ниво сигурности посјета Пећини Растуша.

Овај амбициозан пројекат финансиран је из средстава Министарства трговине и туризма Републике Српске, на основу прошлогодишњег јавног позива за финансирање пројеката из области туризма. За реализацију овог пројекта одобрено је 1.500,00 КМ, а поред тих средстава, уложено је и око 6.000,00 КМ сопствених средстава како би се обезбиједила потпуна имплементација планираних активности, наводе у Туристичкој организацији општине Теслић

Захвалност за успјешну реализацију овог пројекта дугујемо и госпођи Ивани Панђић, учесници истраживања спроведених 2012. године, која је пружила значајну помоћ око садржаја информативних табли

– истиче Данијел Петровић, предсједник Туристичке организације.

У току је и имплементација још једног важног пројекта на овом локалитету, али о детаљима ћемо више сазнати након завршетка радова. Споменик природе „Пећина Растуша“ наставља да привлачи посетиоце својом богатом природном и културном баштином, а унапређење инфраструктуре и информационих садржаја омогућиће им још богатије искуство током посете овом јединственом природном благу.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.