Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ознака: Растушка пећина

Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУ у БиХ, посјетио Пећину

Јуче је у Теслићу боравио Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУ у БиХ. Повод за ову посјету било је отварање дјечијег игралишта у МЗ Ђулићи, које је финансирано од стране ЕУ. Након овог свечаног догађаја, господин Затлер је у друштву Начелника општине Теслић, др Милана Миличевића, посјетио и споменик природе „Пећина Растуша“.

Опширније

Активности у споменику природе „Пећина Растуша“

Данас је завршен значајан дио овогодишњих радова у споменику природе „Пећина Растуша“, чиме је унапријеђена понуда и безбједност посјетилаца на овом јединственом локалитету.

Опширније

Педесетак посјетилаца првог радног дана Растушке пећине

Данас је, послије десет година под кључем, своја тешка метална врата отшкринула Растушка пећина. Педесетак посјетилаца првог радног дана обишло је овај богати археолошки, палеонтолошки и биоспелеолошки споменик природе и природног добра од националног значаја.

Опширније

Растушка пећина након 10 година под кључем, отвара врата посјетиоцима

Јуче су из Туристичке организације Теслић објавили вијест коју смо чекали пуних 10 година, да споменик природе Растуша пећина почиње са радом 08.05.2022. године.

Опширније

Пјешачење Растушом поводом четвртог рођендана планинарског друштва Визант

Планинарско друштво „Визант 74274“ Чечава поводом четири године постојања, у недјељу 27. марта, организује пјешачење селом Растуша са посјетом Растушкој пећини. 

Опширније

У Растуши одржана промотивна планинарска акција

Данас је у Растуши одржана промотивна планинарска акција у организацији планинарског друштва Визант уз учешће удружења Еко парк и Мјесне заједнице Растуша, који су за све планинаре организовали ручак у просторијама Дома.

Опширније

Кључ Растушке пећине траже у Бања Луци

У сриједу су у Бања Луци у згради Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију представници Мјесне заједнице Растуша, удружења „Еко парк“ Растуша, Општинске управе Теслић и Туристичке организације Теслић, одржали састанак са начелником Одјељења за природно насљеђе Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа, Вишим стручним сарадником за заштиту природе Жељком Стојчић и Вишим стручним сарадником за нормативно-правне послове Сандром Дакић. Тема састанка била је рјешавање проблема Растушке пећине, чија врата су пуних девет година под катанцем.

Опширније

Пећина Растуша је археолошки „Елдорадо“

Локалитет пећине Растуша код Теслића представља археолошки „Елдорадо“, јер је веома богат артефактима из леденог доба, као и из периода боравка неандерталца и преласка са скупљачке на пољопривредну производњу у овом региону, рекао је виши предавач Одсјека за археологију Универзитета у Кембриџу Престон Тор Миракл.

Опширније