Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Миличевић: Радимо пројекте од историјског значаја

Фабрика / Фото: ФБ/Милан Миличевић

Начелник општине Милан Миличевић истиче да се пројекат реконструкције фабрике воде, која снабдијева Теслић чистом водом, налази у завршној фази рада. Подсјећа на то да постојеће постројење није реновирано од свог почетка, а током садашњих радова знатно се повећава капацитет и рјешава проблем водоснабдијевања за наредних сто година, како тврди.

Овај пројекат се у потпуности финансира из властитих средстава општине и донаторских средстава Чешке развојне агенције. Отварање према иностраним инвеститорима је модел на којем планирамо развијати цијелу Републику Српску. Сарадња са развијеним земљама Европе и свијета ће бити гарант убрзаног развоја Републике Српске.

– закључује Миличевић

У току су топлотно-фасадерски радови на новим објектима постројења за прераду воде (филтер станице) у Студенцима. Завршетком реконструкције и изградњом нове филтер станице, удвостручиће се капацитет производње воде, обезбјеђује праћење њеног квалитета у реалном времену, те рјешава дугорочно водоснабдијевање ширег подручја општине Теслић.

Недавном изградњом водовода, Чечава са другим гравитирајућим селима према граду, такође је прикључена на градски систем и добија воду из ове фабрике. Завршетком пројекта, осигураће се дуготрајно и несметано снабдевање села водом.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.