Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Burno zasjedanje teslićkog opštinskog parlamenta

ТЕСЛИЋ – Начелник теслићке општине Раде Павловић са сарадницима напустио је сједницу Скупштине општине Теслић, рекавши да не уважава више скупштину у којој су одборници Славко Шкребић и Петко Лазић.

– Не може се више ни трпити ни издржати притисак на локалну управу на чијем сам челу. Зграда општине је постала као Хашки трибунал у којој се свакодневно врше притисци, истраживања и пишу оптужбе. То више нећемо толерисати – рекао је Павловић, који је након тога са начелницима општинских одјељења напустио скупштину.

 

Након тога, исто су учинили и одборници Партије демократског прогреса, Демократског центра, Српске радикалне странке "Војислав Шешељ" а недуго послије њих и одборници Српске демократске странке али је скупштина ипак наставила рад јер је у сали остало довољних 16 одборника.

 

Славко Шкребић из Народне демократске странке истакао је да је Раде Павловић забранио надлежним службама да скупштини доставе Извјештаје о раду начелника и локалне управе и тиме блокира рад скупштине те да за то мора сносити одговорност.

 

Предсједник клуба одборника Савеза независних социјалдемократа Петко Лазић, рекао је да се неко напокон мора позабавити самовољом челника која нема никакве везе са нормалним функционисањем извршне и законодавне власти у Теслићу.

 

– Начелник се понаша као да скупштина и не постоји – нагласио је Лазић.

Скупштина је донијела закључак да се о свему обавијести Министарство управе и локалне самоуправе, које ће испитати шта је од свега овога у складу са законом.

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.