Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Од скромног штанда до сајамске сензације: Прича о Радовану Топреку

FOTO: TIKTOK, MILICAPERUTANKA / SCREENSHOT

На овогодишњем Београдском сајму књига, пажњу једне студентице Факултета друштвених наука из Београда, привикао је књижевник који је поред њеног штанда, смјештен уз ограду на ободу сајма, непримјетно и стидљиво, покушао продавати примјерке књиге са својим ликом на корицама и насловом „Жива истина је”. Узела је телефон, снимила кратки видео и поставила на ТикТок.

Старији декица, како га је у видеу назвала, убрзо је постао права сензација друштвених мрежа, гдје је само у неколико часова скупио пола милиона прегледа. Тако је пјесник, професор географије и историје, Радован Топрек Растушанин, преко ноћи постао је главна звијезда Београдског сајма.

Подстакнут виралном популарношћу, Факултет друштвених наука је убрзо откупио од пјесника сав тираж који је имао код себе – укупно стотину примјерака. Пјесник је затим, као истинска звијезда, бесплатно и са посветом даривао своје књиге посјетиоцима на штанду Факултета.

Ово је примјер како дигитални свијет и социјалне мреже могу утицати на реалне животе људи и њихове каријере. Путем платформи као што је ТикТок, видео садржаји могу достићи велики број људи у кратком временском периоду, што може имати снажан утицај на популарност појединаца и производа. Ова ситуација такође илуструје и како се јавно мнење и интересовање могу брзо промијенити и усмјерити на нешто ново и инспиративно.

FOTO: TIKTOK, MILICAPERUTANKA / SCREENSHOT

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.