Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Opština Teslić zarađuje prodajom garaža

Opština Teslić mogla bi da prihoduje više od 500.000 KM prodajom garaža koje su kao nekretnine prešle iz društvene u državnu svojinu, izjavio je Vladimir Janković iz opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

On je istakao da se na području opštine Teslić nalazi 101 garaža koje mogu biti predmet prodaje i 226 garaža koje su izgrađene u sklopu objekata kolektivnog stanovanja u urbanom jezgru gradskog građevinskog zemljišta i za koje je obavezno plaćanje takse za zauzimanje gradskog građevinskog zemljišta i one ne mogu biti predmet prodaje.

 

Ukupna površina garaža koje mogu biti predmet prodaje iznosi 1 727 metara kvadratnih a cijena će zavisiti od površine garaže i samog stanja objekta.

Janković kaže da bi se po tom osnovu mogao ostvariti prihod veći od pola miliona maraka a ostvareni prihod bi se mogao trošiti samo za namjene koje je popisao zakonodavac.

Predviđeno je da se finansiraju obaveze opštine kod privatizacije stanova to jest lica koja su na neki način oštećena u ovom procesu, zatim za uređenje gradskog građevinskog zemljišta te za trajno rešavanje stambenih pitanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

 

(nezavisne)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.