Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Posjeta ministra Radivoja Bratića

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Radivoje Bratić, posjetio je opštinu Teslić i sastao se s načelnikom opštine Teslić, Savom Kasapoviće i zamjenikom načelnika, Miodragom Lukićem, takođe, sastanku je prisustvovala i Ivanka Ristić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Razgovari su vođeni  o stanju poljoprivredne proizvodnje na području opštine i realizaciji drugih projekata, kao i mjerama za poboljšanje stanja u oblasti poljoprivrede i izgradnje infrastrukture.   

Minister Bratić je tokom posjete obišao i radne kolektive, Hemijsku industriju "Destilacija" u Tesliću, gdje je obećao podršku u očuvanju kontinuiteta isporuke drvnih sortimenata kao osnova odvijanja proizvodnje u ovom kolektivu, kao i kolektiv "Natura-Vita" i farmu kojom gazduje ovo preduzeće.   
Načelnik  opštine Savo Kasapović rekao je da će Vlada RS posredstvom nadležnog ministarstva značajno pomoći razvoj ruralnih područja teslićke opštine kroz izgradnju infrastrukture i projekata u poljoprivredi, a biće razmotrena i mogućnost dodjele određenog broja laktofriza Udruženju poljoprivrednika opštine Teslić u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje.
Ministar Bratić, je naglasio, da je za razliku od prošle godine, kada je u budžetu preneseno 28 miliona KM ranije stvorenih obaveza, ove godine Vlada RS ima puni iznos u budžetu od 80 miliona KM za poljoprivredu od kojih će polovina sredstava, odnosno 40 miliona KM, biti uloženo u razvoj ruralnih područja kroz izgradnju puteva i drugih infrastrukturnih objekata.

Ministar Bratić je rekao da je cilj posjete opštini Teslić da se zajednički podrži razvoj ruralnih područja kroz podsticaj poljoprivredi i izgradnju infrastrukture u ruralnim sredinama, a kolika će sredstva dobiti opština Teslić, zavisiće od broja kvalitetnih zahtjeva.
Ministar poljoprivrede je obećao da će pomoći projekat vodosnabdijevanja područja Čečave gdje veliki broj domaćinstava i poljoprivrednih proizvođača imaju probleme sa vodosnabdijevanjem. ,
 
TESLIC.BA

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.