Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Radna posjeta potpredsjenika vlade

Jasna Brkić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i potpredsjednica Vlade RS, boravila je u radnoj posjeti opštini Teslić i tom prilikom se sastala sa načelnikom opštine Teslić, Savom Kasapovićem.
Sastanku koji je održan u kabinetu načelnika opštine, takođe, prisustvovali su, Ivanka Ristić poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Stojko Petković, predsjednik upravnog odbora „Novo Borja“.

Razgovori koji  su vođeni, odnosili su se na aktuela pitanja i probleme u opštini Teslić, prvenstveno, oko ulaganja koja su realizovan tokom prošle godine, kao i planovima za ovu godinu. U razgovoru, je posebno istaknuto kao prioritet, rješavanje problema i poteškoća putne infrastrukture, kao i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja u 15 mjesnih zajednica opštine Teslić.
          Ministar Jasna Brkić je izjavila:“ gospodin Petković nas je na ovom sastanku informisao da su stvorene pretpostavke da se pokrene proizvodnja za izradu furnira“, takođe, „da je upravni odbor preduzeća odlučio  da se fazno pokreće proizvodnja u Novom Borju, i da sredstva koja je Vlada uložila kupovinom ovog giganta budu na najbolji mogući način iskorištena, a to je bilo nešto više od 10.000.000KM. Ta sredstva treba odgovorno trošiti, posebno 2.000.000KM koja su unesena kao gotov novac. Mislim da je opredjeljenje o faznom pokretanju proizvodnje u Novom Borju dobra odluka, i da će u nekom dužem periodu dati bolje i veće rezultate“.
          U cilju upoznavanja sa poslovanjem jednog broja radnih kolektiva, ministar Jasna Brkić, posjetila sljedeća preduzeća: fabriku obuće „Škrebić kompany“, mljekaru „Natura Vita“, industraiju mesa „Blatnica“ i Banju Vrućicu
 
(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.