Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Сада и званично: Богданић и Гајић искључени из СНСД-а

Богданић и Гајић / Ил.: чечава.орг

Општински одбор СНСД-а у Теслићу, под вођством предсједника Радислава Ђурића, искључио је Драгана Богданића и Ђорђа Гајића из странке, након вишемјесечних унутарстраначких превирања, на сједници одржаној 9. новембра.

Богданић је био високи функционер СНСД-а, који је у претходном периоду обављао функцију министра здравља, био посланик у Представничком дому Парламента БиХ и кандидат за начелника општине Теслић у више наврата. Гајић је такође био високи функционер и актуелни је одборник у Скупштини општине Теслић.

Извршни комитет Општинског одбора СНСД Теслић, наводи да су они искључени на приједлог овог комитета од 12.10.2023., а због сталног дјеловања супротно прокламованим циљевима и политикама СНСД-а у Теслићу. У саопштењу, Комитет наводи да као такви чине највећу корист СДС-у и Миличевићу јер својим ранијим и новим аферама као и сталним покушајима приватног кадровања у ШГ Борја и другим институцијама руше углед странке, а олакшавају Миличевићу позицију умјесто да се сви баве очигледним примјерима непотизма, страначког запошљавања и мешетарења са регулационим плановима и грађевинским дозволама у Теслићу.

Саопштење ИК ОО СНСД-a од 12.10.2023.

У круговима блиским СНСД-у, говори се да Ђорђе Гајић стоји и иза посљедње афере у шумском газдинству Борја, када је почетком јула у организованој акцији МУП-а, ухапшен директор газдинства Ненад Душанић, под оптужбом да је примио мито. Коверту са обиљежених 5000 КМ му је, како тврде, спаковао управо Гајић преко свог посредника.

Подсјећамо, након хапшења Душанића огласио се и председник РС Милорад Додик, који је рекао да је од предсједника Општинског одбора СНСД-а Теслић Далибора Панића затражио да из странке искључи Душанића, а од генералног директора ЈП Шуме Српске да Душанића смијени са функције директора Шумског газдинства Борја. Душанић је одмах искључен из странке, а затим је улиједио обрачун са осталим члановима унутар теслићког СНСД-а.

Акција “Борја” у којој је приведен Душанић

Покушали смо да добијемо коментар од Ђорђа Гајића по овом питању, али до закључења ове вијести нисмо добили одговор.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.