Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslićani nemaju gdje da kupe lijekove

Иако у Теслићу ради седам апотека, грађани опет тешко долазе до потребних лијекова у поподневним часовима, због тога што у Теслићу нема дежурне апотеке.

Протеклих година покушавало се наћи рјешење за овај проблем, али помака није било. Aпотекари тврде да би им то знатно отежало услове пословања јер би морали да повећају број запослених, а повећали би се и други трошкови, попут струје, гријања, прековременог рада. Проблем је, тврде, и сигурност особља у ноћним сатима. Проблем је дјелимично ријешен увођењем друге смјене у апотеци "Васо Пелагић", али је остало питање шта да раде грађани послије 20 часова, када се апотека затвори.

Директор апотеке Душан Марковић, каже да услова за увођење треће смјене нема, јер ова апотека, са 12 запослених, услуге још пружа и у седам теренских амбуланти и не би могла да понесе терет додатних послова, будући да сама има више запослених него све остале теслићке апотеке заједно.

Сви се слажу да би дежурство било неопходно, али га нерадо прихватају. Поред добре снабдјевености лијековима, остаје и даље проблем грађанима који готово двије деценије никако да се ријеши. Теслићани имају дежурног љекара, али не и  апотеке, јер су чести случајеви да се ноћу након прописане терапије по лијекове одлази у неку од сусједних општина.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.