Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zmija progutala kanarince

Zmija šarka, duga oko stotinu centimetara, progutala je dva kanarinca koja su se nalazila u kavezu u dvorištu prnjavorskog penzionera Đoke Humenjuka, u Ulici Vida Nježića.

Ptičiji "dom" je bio u dvorištu, na visini dva metra od zemlje, a opasni gmizavac stigao je najvjerovatnije s krova.

– Bio sam šokiran prizorom koji sam vidio. Pozvale su me moje unuke, koje su to prve vidjele. Pomislio sam da se šale, odnosno da su tu ostavile igračku, plastičnu zmiju, kako bi me uplašile. Kada sam prišao, imao sam šta da vidim – priča ovaj domaćin.

 
 
 
 

 

Nakon što je progutala kanarince, zmija je pokušala da izađe iz kaveza, ali se zaglavila.

Ovaj događaj je uznemirio i komšije, koje strahuju od boravka u svojim dvorištima, posebno u periodu vrućina.

Nedavno su zmije unijele paniku i na obližnjoj buvljoj pijaci, gdje su se pojavile ispod prodajnih štandova. Iako uznemireni masovnom pojavom nezvanih gostiju, trgovci na buvljoj pijaci su to pokušali da sakriju od javnosti. Plašili su se da će gmizavci uzrokovati manju posjetu kupaca, pa prema tome i još skromniji dnevni pazar.

– Nedaleko od buvlje pijace nalazi se divlja deponija otpadnog građevinskog materijala, gdje ima mnoštvo zmijskih legala. Slično je i na prostoru nekadašnje "Standardove" pilane, u našem komšiluku, na velikom prostoru koji niko ne održava. Strah nas je najviše zbog djece koja se igraju u blizini ovog mjesta – rekao je Đoko Humenjuk.

Stanovnici ove ulice kažu da su o tome obavijestili nadležne u opštinskoj upravi, ali da "nisu primijetili da je zmijsko carstvo neutralisano".

– Ova pojava nije u našoj nadležnosti nego u nadležnosti Veterinarske inspekcije – rekao je kratko šef Odjeljenja komunalne policije u Prnjavoru Željko Švraka.

Najezda gmizavaca

Najezda gmizavaca uzrokovana visokim temperaturama i dalje uliva strah Prnjavorčanima, a stariji stanovnici ovog grada kažu da nikada ranije nije bilo toliko zmija, pa je krajnje vrijeme da se nešto konkretno uradi na tom planu.

B.R. – Glas Srpske

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.