Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ознака: Чечава

Хуманитарни базар за Тамару 12. августа испред Кино сале у Теслићу

Испред Кино сале у Теслићу ће се у четвртак 12. августа од 11 часова одржати Хуманитарни базар за Тамару на коме ће се прикупљати финансијска средства за операцију петогодишње Тамаре Лукић.

Тамари, чији је отац иначе поријеклом из Чечаве је десна нога краћа у односу на лијеву. Након прве операције у Америци 2019. године Тамари је постављен Илизаровљев спољашњи фиксатор, којим је дјелимично коригована дужина екстремитета.

Током 2020. године поновно је оперисана како би јој се скинуо апарат са десне поткољенице.

На десној нози носи ортозу и ортопедску ципелицу са повишицом. Без обзира на све Тамара је једна весела и насмијана дјевојчица, која сања да дотакне тло са оба стопала, те се игра и скаче са својим вршњацима и носи нормалну обућу као и сва дјеца. Да би се све то постигло Тамара мора још да прође кроз неколико оперативних захвата за продужења ноге.

За нову операцију која је планирана наредне 2022. године у Америци потребна је већа свота новца како би се дјевојчици обезбиједила потребна средства за операцију и рехабилитацију.

На базару ће сви посјетиоци моћи купити букете, одјећу, обућу, козметику, торте и разне друге предмете по симболичним цијенама а сав приход ће ићи за Тамарино лијечење.

Овај хуманитарни базар је дио велике хуманитарне акције „За Тамарино љепше дјетињство“ коју су покренули ФК „Укрина “ Чечава, ПД „Визант 74274“  Чечава, КУД „Душан Станковић“ Чечава.

У неколио продавница и кафића на подручју општине Теслић су постављене и хуманитарне кутије за донацију новца, а акција ће трајати неколико мјесеци како би се прикупила што већа количина новца која је потребна за операцију.

ГРАЂЕВИНСКА ДЈЕЛАТНОСТ НА ПАРОХИЈИ

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВЕНА ОПШТИНА У  ЧЕЧАВИ
Упоредо са редовним активностима и обавезама наша Црквена Опшина планира, организује и успјешно реализује и грађевинске активности, сходно реалним потребама Цркве. 
Тако смо у протеклом периоду, у славу Божију и Пресвете Богородице, а на нашу корист и радост урадили следеће :

1) 2017. године дјелимично је реновиран Парохијски Дом  када смо израдили трем читавом дужином дома са сјеверне стране, реновирали кухињу те уз исту доградили трпезарију 8м са 4 метра чиме смо добили преко 30 квадрата новог корисног простора.

2) 2018. године оградили смо порту нашег Храма . На новим бетонским темељима те мермерним окапницама постављена је нова ограда од кованог гвожђа у дужини од око 115 метара (са капијама)
Испод дворишта Цркве са сјеверне  стране урађен је…

Опширније

Оштећење на путу Чечава – Теслић

Оштећени пут на 13. километру од Теслића према Чечави чека санацију од прошле године. Апелујемо на надлежне да ријеше проблем прије него што неко настрада! Стање на овом мјесту се погоршава се из дана у дан. Однедавно се појавила и рупа на средини пута. Возачима савјетујемо опрезну вожњу на овом дијелу пута.