Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Хуманитарни базар за Тамару 12. августа испред Кино сале у Теслићу

Испред Кино сале у Теслићу ће се у четвртак 12. августа од 11 часова одржати Хуманитарни базар за Тамару на коме ће се прикупљати финансијска средства за операцију петогодишње Тамаре Лукић.

Тамари, чији је отац иначе поријеклом из Чечаве је десна нога краћа у односу на лијеву. Након прве операције у Америци 2019. године Тамари је постављен Илизаровљев спољашњи фиксатор, којим је дјелимично коригована дужина екстремитета.

Током 2020. године поновно је оперисана како би јој се скинуо апарат са десне поткољенице.

На десној нози носи ортозу и ортопедску ципелицу са повишицом. Без обзира на све Тамара је једна весела и насмијана дјевојчица, која сања да дотакне тло са оба стопала, те се игра и скаче са својим вршњацима и носи нормалну обућу као и сва дјеца. Да би се све то постигло Тамара мора још да прође кроз неколико оперативних захвата за продужења ноге.

За нову операцију која је планирана наредне 2022. године у Америци потребна је већа свота новца како би се дјевојчици обезбиједила потребна средства за операцију и рехабилитацију.

На базару ће сви посјетиоци моћи купити букете, одјећу, обућу, козметику, торте и разне друге предмете по симболичним цијенама а сав приход ће ићи за Тамарино лијечење.

Овај хуманитарни базар је дио велике хуманитарне акције „За Тамарино љепше дјетињство“ коју су покренули ФК „Укрина “ Чечава, ПД „Визант 74274“  Чечава, КУД „Душан Станковић“ Чечава.

У неколио продавница и кафића на подручју општине Теслић су постављене и хуманитарне кутије за донацију новца, а акција ће трајати неколико мјесеци како би се прикупила што већа количина новца која је потребна за операцију.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.