Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Апел једног навијача: Борба за опстанак ФК „Укрина” треба да буде борба свих нас

Са утакмице Укрина - Дубраве / Фотo: Бојан Милашиновић

У наставку преносимо апел једног навијача који је изразио забринутост за будућност фудбалског клуба „Укрина” Чечава.

Драги љубитељи фудбала,

Желим данас да подијелим са вама ситуацију у којој се наш вољени клуб ФК „Укрина“ тренутно налази. Већ двије године смо се такмичили у Другој лиги РС, дајући све од себе да преставимо наша три села у најбољем свјетлу. Иако резултати нису били онакви какве смо жељели, нисмо губили наду да ће се ствари поправити, да ћемо напредовати и постати конкурентни на терену. Увјерени да ћемо идућу сезону поново заиграти у Другој лиги, чекамо одлуку Фудбалског савеза РС.

Међутим, суочени смо са озбиљним изазовима који пријете опстанку нашег клуба. ФК „Укрина“ се суочава са финансијским проблемима – недостаје нам новца, спонзора и суочавамо се са дугом од око 10.000 КМ. Многи досадашњи присталице клуба, који су нас подржавали до јуче, сада одустају. То ме, као дугогодишњег навијача, радника и бившег члана управе, искрено забрињава. Не желим да видим како наш клуб нестваје, јер то би био огроман губитак за наша три села и њихове заједнице.

На жалост, представници три мјесне заједнице, који су оснивачи клуба, показују мало интересовања за тренутно стање и опстанак клуба. Ово је заиста жалосно, јер поред тога што утиче на све нас љубитеље фудбала, има негативан утицај и на око 300 људи који редовно долазе на трибине. Такође, има ту и тридесетак талентоване дјеце која су спремна да тренирају и играју фудбал, али им се сада то може одузети.

Овим писмом желим да вас подсјетим да говорим као обичан грађанин који се брине о својој заједници и о будућности наше дјеце. Моје перо, надам се, може пробудити свијест и покренути људе из сна. Наш клуб заслужује шансу да опстане и да напредује. Он је симбол нашег поноса и заједништва.

Позивам све вас да се удружимо, да пружимо подршку клубу колико год можемо. Било да се ради о финансијској помоћи, проналажењу нових спонзора или ангажовању у волонтерским активностима, сваки допринос је важан. Наша заједница је јача када смо уједињени, и заједно можемо превазићи ове тешкоће.

Нека се наш глас чује, нека наша љубав према фудбалу и клуб „Укрина” буде снажнија од свих препрека које нам се постављају. Нека наша дјеца имају прилику да се развијају и изградују кроз спорт. Не дозволимо да наш клуб нестваје.

Хајде да заједно створимо свијетлу будућност за ФК „Укрина“ и покажемо да нисмо спремни да одустанемо. Дођите на трибине, подржите наше играче, причајте о клубу у својим круговима и будите активни у проналажењу рјешења.

Заједно можемо успјети!

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.