Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Чечавци на Ритму Европе

Ксенија Иванић, Кристина Јотановић, Немања Петровић, Дејан Станојевић и Анастасија Поповић из Чечаве, представљаће општину Теслић на дјечијем фестивалу “Ритам Европе 2022”. Они су јутрос отпутовали у Котор Варош на дводневне припреме.

Највеће дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“, које се емитује на телевизији с националном покривеношћу има традицију дугу већ више од 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. „Ритам Европе“ је такмичење које окупља дјецу и омладину од 14 до 21 године која поред свог града или општине представљају и пјевају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије. Укупан максималан број градова представника – конкурената је 24 у једној земљи. Процес припрема дјеце за телевизијски пренос траје 9 мјесеци у току којих се дјеца обучавају с телевизијским тимовима „Ритма Европе“ да у телевизијском преносу представе додјељену земљу Европе, Израел или Аустралију.

Побједник такмичења одређује се сабирањем СМС гласова, гласова жирија градова учесника и гласова стручног жирија. Град побједник као награду добија следеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију свог града на националној телевизији а дјеца града побједника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљала.

Град Домаћин телевизијског преноса “Ритам Европе” је општина Котор Варош.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.