Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Епископ посјетио Чечаву

Фото: Милан Миличевић / ФБ

Данас је у храму Рођења Пресвете Богородице у Чечави свету архијерејску Литургију служио епископ зворничко-тузлански Фотије. Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Миладин Вуковић, архијерејски намјесник теслићки; протојереј-ставрофор Недељко Пришић, умировљени парох растушки те протођакони Немања Спасојевић и Лазар Илић, епархијски ђакони.

Домаћин сабрања, протојереј Славко Пантелић дочекао је владику Фотија испред храма Рођења Пресвете Богородице и упутио му ријечи добродошлице, замоливши га да ово мјесто спомиње у својим молитвама. На крају је уприличена и трпеза љубави за све присутне. У току трпезе свештеник Славко, заједно са вјерним народом, даривао је свог Архијереја, уз ријечи захвалности:

Сљедујући библијском примјеру и мудрацима који са три поклона дођоше, тако ћемо и ми нашем Епископу уручити три поклона. Наши дарови су владичанске инсигније, монашки каиш и корпа пуна домаћих производа из Чечаве коју су припремиле чланице Кола српских сестара. Захваљујемо се на посјети, на молитвама и духовном укрепљењу!

На литургији је био присутан и начелник општине Милан Миличевић. Ово је била друга посјета епископа Фотија чечавској парохији, а прва посјета била је 2021. године.

Фото: Милан Миличевић -ФБ / Епархија зворничко-тузланска

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.